torstai 31. joulukuuta 2015

Vielä viimeiset

Ehdin varmaan tässä vielä naputella ennen vuodenvaihdetta viimeisen pikku jutun. Ennen joulua rummutin kovasti pukin pajaa ja salaisia neuleita. Nyt on aika näyttää vähän hämyisellä pajalla otettuja kuvia joululahjoista!

Aloitetaan pipolla. Olen jo parina viime vuonna antanut äitini miehelle lahjaksi neulotun pipon ja aina niistä on löytynyt jotain vikaa (!!!!raivoa!!!). Sitten sen muistin! Vanha ja luotettava 1898-pipon ohje! Olen tehnyt pari niitä aiemminkin elämäni miehille. Pipo on helppo ja nopea tehdä, siihen riittää sata grammaa Seiskaveikkaa tai esimerkiksi edullista Lauria Saiturinpörssistä.

Tosi lämmin ja kiva! Korvien päällä on tuplalämpö!
Tein myös pari kauluria. Ensimmäinen sisarelleni.


Timangikauluri valmistui myös nopeasti ja helposti Drops Nepalista. Ohje on Mooglysta ja kauluri on toivottavasti lämmin! Lankaa kului ihan vähän vajaa kaksi kerää.

Toinen kauluri oli mummilleni. Todella kaunis ja pehmeä Andit-kauluri on neulottu Adriafil Sierra Andinasta. Ostin langat Snurresta jo viime talvena ja sain ihanan ohjeen kaupan päälle.


Ihan surkea pikaräpsy on otettu autossa kun vielä vähän päättelin matkalla mummilaan.
Vielä yhdet pikku tossut annoin äidilleni Maria Drockilan kynttilän kaveriksi.



Virkkasin kaksi neliötä ja ompelin yhteen sivun ja vähän toista kantapääksi. Tosi hauska pikkuohje, jonka bongasin Taika-askartelulehden joulunumerosta!

Sitten jatketaan seuraavaan vuoteen! Kaikenlaista on tiedossa!

HUV eli Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukortit

Nyt varmaan suurin osa joulukorteista alkaa olla perillä, joten voin paljastaa täälläkin minkälaisia tein!

Olen aika huono korttiaskartelija. En tiedä miksi aivoni ei osaa yhdistää kaikkia hienoja papereita ja leimasimia korteiksi, joten tänäkin vuonna menin aika yksinkertaisilla korteilla. Ihania tuli kuitenkin!!!


Jo viime vuonna suunnittelin saman tapaisia kortteja, mutten aloittanut niiden valmistusta ajoissa. Tänä vuonna ehdin valita lumihiutaleiden ohjeen, virkata ja tärkätä hiutaleet, sekä askarrella kortit hyvissä ajoin (eli vein ne postilaatikkoon viimeistä postituspäivää edeltävänä yönä).

Aluksi tärkkäsin hiutaleet ihan vaatetärkillä, mutta varsinkin isommilla yksilöillä se ei ihan riittänyt pitämään sakaroita muodossa. Sitten onneksi näin jostain blogista ohjeen sokerilla kovettamiseen ja johan alkoivat koristeet pysyä ojennuksessa!

Näin! 1 osa vettä ja 1 osa sokeria tuottaa hienon tärkin.

Pelkkä yksinäinen lumihiutale näytti vähän tylsältä keskellä korttia, joten kokeilin piirtää pari kaveriksi. Varsinainen neronleimaus iski kuitenkin hetken päästä ja tajusin, että voin koristella hiutaletta vähän lisää! Ostin viime talvena Sinellistä pakkauksen, jossa oli kultainen, hopeinen ja valkoinen geelikynä. Niillä sai hienosti koristeltua ja kirjoitettua vähän jaarituksia sisäsivulle.



Tein päättelylangasta pienen ripustuslenkin jokaiseen lumihiutaleeseen ja pistin neulalla korttipohjasta läpi. Alasakaraan käytin Barbie-pakkauksista tuttua tekniikkaa, jossa jalka sidotaan pikku pätkällä lankaa. Näin vastaanottaja voi irrottaa ihanan lumihiutaleen ja ripustaa sen haluamaansa kohteeseen!

Ihan tavalliset valkoiset kirjekuoret (Kierrätyskeskuksesta, kuten korttipohjatkin) saivat jouluisaa ilmettä Ikean koristeteipeistä!
En kuitenkaan ollut niin hyvissä ajoin, että ihan kaikille olisin ehtinyt askarrella hienot lumihiutaleet, joten väsäsin nopeasti vielä pari erilaista korttia.


Näitä kuusikortteja tein viimevuonna ja nyt lähetin nämä sellaisille, joille en ainakaan lähettänyt viime jouluna. Tähtitarran alle vain vihertäviä koristeteippejä ja avot!

Olen saanut itse vain neljä korttia! Ainakin yksi pitäisi vielä olla tulossa. Surkeaa kun oma äitikään ei lähetä joulukorttia!

lauantai 19. joulukuuta 2015

Tummun sukat

Kävimme oleskelemassa muutaman päivän äitini luona Kokkolassa. Reissu oli oikein rentouttava ja olisin voinut jäädä äidin sohvalle makaamaan vaikka viikoksi. Sopivasti vierailumme ajaksi joku oli tilannut ihanan lumimaisemankin.

Uu, lunta!!
Sohvalla löhöilyn lisäksi neuloin parin sukkia. Itseasiassa löhösin sohvalla myös niitä neuloessani. Katselin Netflixiä ja siinä samalla pyöräytin aika kivat sukat sekalaisista 7veikkajämistä. Nämä ovat joululahjaksi mummulleni, joka lahjoitti minulle jättisäkin hänelle ylimääräisiä lankoja viimereissulla. Hän mainitsi samalla, että hänellä olisi tarvetta uusille sukille. Näiden pitäisi lämmittää vanhan talon lattioilla tepastellessa.


Olen kuullut, että violetti ja punainen eivät sovi ollenkaan yhteen, mutta EI KIINNOSTA! Minusta sopivat hienosti!


Vaikka käärinkin nämä sukat joulupaperiin, uskalsin esitellä ne täällä, sillä en usko, että mummeli yllättäen opettelee käyttämään tietokonetta ja löytää tämän blogin vielä ennen joulua!

LUNTAAAA!!!
Yritimme tilata pizza-onlinesta pizzaa, mutta ilmeisesti se ei ole Kokkolassa ainakaan vielä kovin suosittu. Pizzansyönnin ja kaljanjuonnin (ja neulomisen) lisäksi vierailimme myös useilla kirpputoreilla! Oli kivaa kun Pupukin innostui katselemaan kirppiskamoja. 

Muunmuassa hieno vintage-kaava tarttui mukaan!

perjantai 11. joulukuuta 2015

Häämatkatakki

En nyt jaksakaan esitellä mitään joulukotia täällä kun eihän sellainen ketään kiinnosta! Ehkä ennen joulua saatan vilauttaa jotain joulutunnelmointia. Pari omatekemää koristetta tietenkin esittelyssä! Edelleen vaan kuvien huonous harmittaa. Nämäkin kuvat otettiin muka valoisana päivänä keskipäivällä, eikä niistä nää mitään!

Kun lähdimme pitkään reissuun, halusin jonkin sellaisen neuleen, joka kestää koko reissun ajan. Joku sellainen, johon voin ostaa lisää lankaa jokaisesta kaupungista, jossa pistäydymme. Tongin Ravelryn ohjehakua jonkun aikaa, kunnes törmäsin mitä ilmeismpään malliin! Tietenkin Adelheidin Hulda Ullasta. Siihen voisin koko loppuelämäni kääriytyä ja muistella naimisiinmenoa ja häämatkaa!




Pistin paidan puikoille ja posottelin jonkin matkaa kunnes arvoisa suunnittelija otti minuun yhteyttä ja kysyi, olisinko kiinnostunut testaamaan ylhäältä alaspäin neulotun. version ohjeesta. Tietenkin! Olinkin ennen aloittamista miettinyt, osaisinko kääntää ohjeen toiseen suuntaan. Ei sitten tarvinnutkaan kun se oli jo tehty valmiiksi, HEH!

Ohje on nyt myös erivahvuisille langoille kirjoitettu, upskua! Mutta sitten asiaan! Takki nieli vaivaiset 1758 metriä lankaa! Jätin sen kyllä pari senttiä ohjetta lyhyemmäksi, ettei se olisi aivan mekko. Silti tosi vähän lankaa kului! Takista tuli ihanan värikäs ja se muistuttaa häämatkan kohteista.
En tiedä kuka tämä mallina toimiva Krapula-Kalle on. Löytyi ulkoa.
Matka alkaa ylhäältä. Helsinkiä kuvaa Hopeasäikeen Sukka värissä Itämeri. Katselin muidenkin värjäreiden Itämerisävyjä, mutta minusta tuntuu, ettei kukaan muu kuin Hopeasäikeen Pirre ole nähnyt Itämerta koskaan! Eihän se ole turkoosi tai syvänsininen vaan vähän harmaan vihertävä!

Tanskasta mukana Isager Spinni ja Las Vegasista aavikon taivaan vaaleansinistä Aracaunia Huascoa (väri 107 Aqua). Las Vegasin yötä ja Flamingo-hotellia kuvaa violetti-pinkki Ella Rae Lace Merino (väri 112).

Kaliforniassa ympäristö oli enimmäkseen kuivunut ruskeaksi, joten valitsin oljenkeltaisen Tactile Fiber Arts Studion langan San Fransiscosta. Kuitenkin ruskean välistä pilkisti siellä täällä vihreää, joten keltaisen kanssa mukaan pääsi Baah! La Jolla. 

Viimeisen langan, eli punertavan, poimin New Yorkista. En ihan heti keksinyt miten se kuvastaa New Yorkia, mutta halusin mukaan punaista ja ihastuin lankaan heti kun näin sen. Vähän aikaa mietittyäni päätin, että New Yorkmaista langassa on vähän tuommoinen... kulunut väri. Ainakin Hell's Kitchenissä kaikki tuntui olevan vähän remontissa.

Ainiin, se punainen lanka on Mrs. Crosbyn Train Case. Tuntuma on jotenkin kuin Harry Potterin näkymättömyysviitassa! Tästä minun erittäin näyttävästä viitasta tuli niin hieno! Olipa hauskaa myös muistella matkaa. Jos et ole vielä lukenut matkakertomuksia, käy ihmeessä kurkkaamassa tekstit "häämatka"-tunnisteella! Ainakin minusta ne olivat hauskoja katsoa nyt kun matkasta on kulunut vähän aikaa!

Kyllästyin tasaraitaan jossain vaiheessa. Hihoissa pelkäsin, että jäljestä tulee liian villiä. Turha pelko!

Mahdollisesti palaamme jouluvalmisteluihin pian! Joululahjat ikävä kyllä näyttävät vielä aika paljon samoilta kuin vasta lankakaupasta ostettuna!