sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Joulupallot hehkulampuista

Etkö sinäkään osaa kierrättää lamppuja? Pitäisikö sinunkin siivota, mutta et jaksa/halua/pysty keskittymään? Ei se mitään, sama täällä, sotketaan vähän lisää!


Olin viime viikonlopun vapailla (mielzii!!) ja yritin siivoilla oikein kahtena päivänä, Molempina oli loppujen lopuksi aika hiljaista sillä saralla, mutta sain paljon mielenkiintoisempia juttuja aikaiseksi!

Näistähän tuli aivan järjettömän kauniita! Tekijänsä näköinen siis!
Siinä kun koitin inspiroitua siivoamisesta ja katselin, että miksi nämäkin 1000 vuotta vanhat hehkulamput lojuvat täällä, havaitsin yhteyden lampun kuulamaisen muodon ja perinteisten herkkien lasisten kuusenkoristeiden välillä.

Ajattelin irrottaa lampun kannan pihdeillä ja glitteröidä koristeen sisäpuolelta ravistelemalla liimaa ja sitten kimalletta pallerossa. Kun googletin ohjeita kannan irrotukseen, totesin, että tästä saattaa joutua (tai päästä, kauneus on katsojan silmässä) saikulle ja päätin lähestyä asiaa ulkopuolelta.


Erikeeper-vesi-seosta siveltimellä lamppuun ja sitten vain gimalletta päälle! Kantaan liimasin ripustuslenkin kultalangasta. Vähän saattaa kyllä kullitukset varista pois kun liimasin ne lampun ulkopintaan. Mitenköhän tällaiset lasiset säilytetään?

Ai ETTÄ mä olenkin taitava! Odottakaapa vain, kun näette tonttulakkini!

lauantai 5. marraskuuta 2016

Maatuskalapaset

Kun olin neulonut Jano-lapaset, olin vähän kirjoneulesalaman iskemänä. Kreisin mielzit lapaset onnistuivat erittäin hyvin, joten etsin uutta kirjoneuleprojektia vaahto suusta kuohuen. Kävikin niin mukavasti, että Janoisista jäänyt valkoinen löysi parikseen kirkkaan punaisen 7 veljeksen jämän ja kauan jonossa ollut maatuskalapasten malli pääsi puikoille! 

Ilmainen ohje ihaniin maatuskoihin löytyy tästä linkistä. Nämä olivat aivan Niina Laitisen ensimmäisiä ohjeita, nykyäänhän hän on sukkien supertähti.
 Vielä aloittaessani en tiennyt kenelle tai mihin käyttöön lapaset tulisivat, mutta ilmojen kylmetessä muistin antaneeni edelliset kirjoneulelapaseni kerjäläiselle viime talvena. Jälkikäteen ajateltuna se ei tietenkään ollut järkevää, sillä kohmeisia sormiaan lämpimäksi hierova kerjäläinen tienaa varmasti paremmin kuin mukavat kirjoneulelapaset kädessään istuskeleva, joten lapaset eivät tainneet päästä käyttöön.

Valkoista lankaa kului reilu 50 grammaa ja punaista karvan päälle 30. Käytin 3,5mm puikkoja, vaikka aioin vaihtaa ne isompiin kirjoneuletta varten. Hyvä etten vaihtanut, olisi tullut liian isot.
Päätettyäni, että lapaset tulisivat omaan käyttöön, jätin ne hetkeksi lojumaan. Kun oli aika ottaa ihana punainen talvitakkini käyttöön, imaisin itseeni sen verran virtaa, että sain pykistettyä lapaset valmiiksi. Pari virhettäkin jäi kun en jaksanut alkaa omia lapasia korjaamaan.

Miellyttävän pitkät varret jäävät punaisen takkini alle. Kuvissa loistavasti teemaan sopiva Sussu-tunika.

Tuli hienot! Seuraavaksi varmaan jotain muuta kuin kirjoneuletta.