sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Mekkotehtaan Vilma


Ompelin mustan mekon. Se on tosi kiva mekko ja sitä oli kiva tehdä, mutta jotenkin tuntuu hankalalta kirjoittaa vähän tylsän oloisesta aiheesta kun täällä kuitenkin yleensä on kaikenlaista värikästä meneillään. Nyt survaisen kuitenkin tämän postauksen ulos niin päästään muihin aiheisiin!

Kuvausinspiraatiokin oli aivan hukassa, vaikka yritin kuvata mekkoa useaan otteeseen. Talvella oli kaverikin auttamassa, mutta edes keskipäivällä ei ollut tarpeeksi valoa ja kuvista tuli aivan surkkeja. Nyt keväämmällä olen yrittänyt jo pari kertaa käydä eri kohteissa kuvaamassa, mutta lopulta päädyin kotipihan kuvauksiin.

Tietenkin näytän joka tapauksessa hyvältä, joten ei hätää.


Olin jo kauan himoinnut mekkotehdas aikuisille kirjaa, mutta en ollut raaskinut ostaa sitä. Sitten voitin arvonnan Minnikin blogissa ja palkintona oli nimenomainen kirja. Mielzii!

Mekosta tuli musta oikeastaan siksi, että tarvitsin marraskuussa mekon hautajaisiin. Pariksi löysin Itiksen jostain suomalaisia käsitöitä myyvästä popup-kaupasta Mary A. Jalavan sukkikset, joita en löytänyt kuvauksiin.Ompelu sujui muistaakseni ihan mukavasti. Siitä on jo aikaa, joten en ole aivan varma. Kaula-aukko jäi vähän turhan avaraksi kun halusin huolitella sen joustokanttinauhalla trikookaitaleen sijaan. Tai siellä hautajaisissa tuntui vähän siltä. Arkikäyttöön ihan ok. Ompelujälkihän on vähän itsetehdyn näköistä taas.

Ajattelin, että mekosta tulee juhlavampi kun laittaa aavistuksen blingiä.
Muutenkin ihan kivan oloinen arkivaate, mutta kaavan koko oli vähän liian iso minulle. Mekko on vähän väljä ja tuo tissien alainen rypytys on liiankin alhainen. Nyt itseasiassa aloin miettiä, olenko tehnyt koon 34 vai 36. Joustava materiaali olisi varmasti sallinut pienemmänkin koon. Toivottavasti tein isomman, koska muuten kaikki kirjan kaavat ovat minulle liian isoja.


Huomasitteko muuten näissä kuvissa uudet ruskeat buutsini? Nappasin ne Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta viime visiitillä. Nahkaa sekä sisältä että ulkoa. Vain korkolaput piti näyttää suutarilla.


En ollut ihan varma voiko ruskeita saappaita yhdistää mustaan mekkoon, mutta sitten tajusin, että tietenkin voin jos haluan!

4 kommenttia:

 1. Onpas kaunis mekko ja sopii sinulle todella hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon =) Luulen, että se on tuollainen aika käytännöllinen perusvaate =)

   Poista
 2. Upea mekko! Täytyypä kaivaa oma Mekkotehdas-kirja esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) Harmi, ettei tänä kesänä oikeen ollut mekkokelejä :(

   Poista