keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Lippunauha + tulostettava pohja

Hyvää itsenäisyyspäivää!


Tänään taas sellainen askartelu, jota olen ajatellut blogiin jo pari vuotta. Sattuipa ihanasti näin juhlavuodelle.

Joskus kun olin isovanhemmillani, löysin Apu-lehden välistä irti leikattavan askartelusivun siniristilipuista. Leikkasin ja liimasin sitten koristeen, joka jäi mieleeni.

Ei tämä taida sellaisenaan ainakaan näin lyhyenä olla kovin näyttävä.
Alkuperäinen lippunauha on jäänyt johonkin, mutta muutama vuosi sitten piirsin ja väritin itse uuden lippunauhan. Nyt piirsin lippupohjan myös blogini lukijoille askarreltavaksi. Mukana on mustavalkoinen versio, jonka voi itse värittää (sehän käy myös ainakin Ruotsin ja Tanskan lippuihin), sekä valmiiksi väritetty versio.

Tällainen on stabiloilla värittämäni käsin piirretty lippunauha.
Tein nämä ihan itse tietokoneella! Se oli hyvää harjoitusta koneen käytössä ja olen aika ylpeä aikaansaannoksestani, vaikka kai tuollaiset perus kuvankäsittelytaidot melkeen pitäisi olla jokaisella hallussa.

Liimasin liput ihan paperiliimalla ja naruna käytin virkkauslankaa. Kun jätin lippujen väliin suunnilleen 15 cm, tuli nauhan pituudeksi pari kolme metriä. Kannattaa laittaa liimaa vähän taittorajan ylikin niin naru jää varmasti kiinni. Muutenhan näihin ei sen kummempaa ohjetta tarvita. Jos osaa lukea, osaa varmasti myös päätellä, miten lippunauha askarrellaan. ;)


Ja pdf tulostettavana värillisille lipuille tästä ja itse väritettäville tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti