lauantai 5. marraskuuta 2016

Maatuskalapaset

Kun olin neulonut Jano-lapaset, olin vähän kirjoneulesalaman iskemänä. Kreisin mielzit lapaset onnistuivat erittäin hyvin, joten etsin uutta kirjoneuleprojektia vaahto suusta kuohuen. Kävikin niin mukavasti, että Janoisista jäänyt valkoinen löysi parikseen kirkkaan punaisen 7 veljeksen jämän ja kauan jonossa ollut maatuskalapasten malli pääsi puikoille! 

Ilmainen ohje ihaniin maatuskoihin löytyy tästä linkistä. Nämä olivat aivan Niina Laitisen ensimmäisiä ohjeita, nykyäänhän hän on sukkien supertähti.
 Vielä aloittaessani en tiennyt kenelle tai mihin käyttöön lapaset tulisivat, mutta ilmojen kylmetessä muistin antaneeni edelliset kirjoneulelapaseni kerjäläiselle viime talvena. Jälkikäteen ajateltuna se ei tietenkään ollut järkevää, sillä kohmeisia sormiaan lämpimäksi hierova kerjäläinen tienaa varmasti paremmin kuin mukavat kirjoneulelapaset kädessään istuskeleva, joten lapaset eivät tainneet päästä käyttöön.

Valkoista lankaa kului reilu 50 grammaa ja punaista karvan päälle 30. Käytin 3,5mm puikkoja, vaikka aioin vaihtaa ne isompiin kirjoneuletta varten. Hyvä etten vaihtanut, olisi tullut liian isot.
Päätettyäni, että lapaset tulisivat omaan käyttöön, jätin ne hetkeksi lojumaan. Kun oli aika ottaa ihana punainen talvitakkini käyttöön, imaisin itseeni sen verran virtaa, että sain pykistettyä lapaset valmiiksi. Pari virhettäkin jäi kun en jaksanut alkaa omia lapasia korjaamaan.

Miellyttävän pitkät varret jäävät punaisen takkini alle. Kuvissa loistavasti teemaan sopiva Sussu-tunika.

Tuli hienot! Seuraavaksi varmaan jotain muuta kuin kirjoneuletta.

3 kommenttia:

  1. Aivan ihanat maatuskat. Pitäisi oppia neulomaan paremmin lapasia niin saisi niistä myös tuommoisia kaunokaisia.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat maatuskat. Pitäisi oppia neulomaan paremmin lapasia niin saisi niistä myös tuommoisia kaunokaisia.

    VastaaPoista