perjantai 9. joulukuuta 2016

Tonttulakki

Olen jo monta vuotta haaveillut omatekemästäni tonttulakista, mutta joululahjojen puuhastelu on aina vienyt aikaa itseni varustelulta. Tänä vuonna tajusin onneksi aloittaa valmistelut jo lokakuussa, joten jäi aikaa stondelakillekin. Itseasiassa taisin aloittaa tonttulakinkin jo lokakuussa.


Kuvat kertovat taas enemmän kuin kaksisataa sanaa. Aika speden näköinenhän tuosta lakista tuli. Virkkaaminen vaikutti hyvältä idealta, mutta käytin ilmeisesti liian pientä koukkua, koska piposta tuli aika tiivis ja se kiristää päätä pikkuisen. Toisaalta otsikkoa kiristää näin pikkujouluaikaan muutenkin niin pahasti, ettei tonttulakin painetta enää edes huomaa.


Lankana joku vajaa Nalle-kerä, joka ei riittänyt, joten jouduin jatkaa parilla muulla langalla. Loppujen lopuksi tuli hauskemman ja tonttuisemman näköinen näin. Kulkunen on joulukoriste Tokmannilta.

Villapaita ja säärystimet ovat mummini tekemät. Jouluhameen ostin UFFilta kolmella eurolla viime vuonna.
Oikeastaan aika täydellisesti onnistunut työ. Aivan urpon näköinen eikä mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta toisaalta tuli juuri sellainen kuin piti tullakin.

4 kommenttia: