tiistai 14. maaliskuuta 2017

Virkkausterapiaa - ARVONTA

Uusimmassa Kodin kuvalehti Käsityö -lehden numerossa oli mainintoja joistakin uusista käsityökirjoista. Bongasin sieltä tämmöisen meditaatiota ja virkkausta yhdistelevän kirjan ja jostain syystä minun oli pakko saada se välittömästi. (Muuten se käsityölehti oli aivan surkea. Älkää ostako.)

Virkkausterapiaa - Betsan Corkhill (Moreeni 2016)
Olen todella suuri länsimaisen lääketieteen (eli siis oikean lääketieteen tai ihan vaan lääketieteen) kannattaja, mutta meditaatiolla on myös todistettu olevan vaikutuksia ihmisen hyvinvointiin. Se on auttanut minua esimerkiksi unen saannissa. Vaikka lemppari meditaationi onkin kaljanjuonti, ajattelin kokeilla jotain uutta, sillä bissen imeminen ei erinäisistä syistä ole aina mahdollista.


Käsittääkseni meditaation tarkoituksena on jonkinlainen "tietoinen oleminen". Tämä tietoinen oleminen on ilmeisesti sitä, ettei oikein ajattele mitään. Meditaatioharjoitusten kompastuskivenä on se, että niitä suorittaessa on todella hankala välttää sellaisia ajatuksia kuin "tämä on typerää". Tässä vaiheessa virkkaaminen tulee apuun.

Silmukoita laskiessa mieli tyhjenee kuin itsestään muutenkin, mutta sitten vielä kun ajattelee meditaatioharjoitusta siinä samalla, niin aijai, on saavutettu aivan uusi taso. Kirjan virkkausohjeet ovat ihan kivoja. Aika paljon jotain mandaloita, joilla ei tee yhtään mitään, mutta myös esimerkiksi parissa eri koossa virkkaamani stressipallo. Mukana oli myös pikku jumpan ohjeita, joilla voi yrittää estää paikkojen kipeytymistä.


Ehkä voisin valmistaa ylläolevan joogamattopussin innoittamana aurinkomandalapussukan juomille, kun lähden kesällä pussikaljalle puistojoogaan.

Pöxy toivoo selvästi, että kunnioittaisin tiibetin buddhalaisten mandalaperinnettä ja purkaisin virkkaamani mandalan aina kun saan sen valmiiksi.

Mutta siis. Otsikossa mainittu arvonta! Sana ei ole mukana vain lukijoiden houkuttelemiseksi, vaan ajattelin pistää arpoen tämän nimenomaisen kirjan! Jotenkin niin intaannuin tästä kirjasta, että kun näin sen Prisman alessa, ostin, vaikka olin jo tilannut yhden kappaleen Adlibriksestä.

Ajattelin, että pääsen nopeammin lukemaan ja voin sitten laittaa blogissa kiertoon ylimääräisen kappaleen. Sellainen on hauskaa ja lisäksi voitin joku aika sitten itse Minnikin blogin arvonnassa Mekkotehdas aikuisille -kirjan (Aiheesta lisää kun saan mekon kuvattua järkevästi.)

Nytten vielä sattui niin, että lähden tästä oikein meditaation syntysijoille Intiaan. (Tai siis olen jo täällä.) Palaan kuun lopulla, joten aikaa osallistua tähän mahtavaan arvontaan on 30.3.2017 asti. Jätä kommentti, jossa joko kommentoit meditointitottumuksiasi jotenkin, tai sitten et. Tärkeintä on jättää jonkunlainen kontakti-info. Esimerkiksi sähköposti käy mainiosti (tai puhelinnumero, mutta suosittelen sähköpostia).

Perustin blogilleni myös Facebook-sivun  ja Instagram-tilin (@pohkylalandia). Käykää ihmeessä klikkailemassa itsenne seuraajiksi, vaikka mitään lisäarpoja ei Facebook-tykkäyksillä tässä kisassa herukaan.

11 kommenttia:

 1. Tämä kirja houkuttelisi minuakin joten osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
 2. Olispa ihanaa voittaa tää. hanna.kuusrainen@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Ompas kivan kuulonen kirja! Meditaatiota tullut kokeiltua, mutta se ei ollu mun juttu "sellasenaan". Virkkausmeditaatio kuulostaa paremmalta ja mielenkiintoselta!
  minna.maansalo@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Olispa mielenkiintoista päästä kokeilemaan tämän kirjan antia. raili.valvio@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaa mielenkiintoiselle tartsa@spray.se

  VastaaPoista
 6. Vaikuttaa mielenkiintoiselta! Olisi kiva päästä kokeilemaan, saattaisi sopia minulle paremmin kuon perinteinen meditaatio. karhapaa.ml(at)gmail.com

  VastaaPoista
 7. Meditaatio kiinnostaa ja virkkaus sitäkin enemmän
  Tahete(at )hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Olen juuri mindfulneskurssilla, joten näitä asioita harjoitellaan, hiljaisuutta ja itseensä syventymistä...

  Oonjustiina@ gmail.com

  VastaaPoista
 9. Vau, kiinnostava arvonta! (: Mukana ollaan. saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Oi, tuo kirja ois superihana, josko innostuttais vaikka pojan kanssa virkkauspuuhista! hiutale@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Vihaan varkkaamista, mutta kirja ois kuulostanut mielenkiintoiselta. Sääli, että arpa-aika kerkes mennä ohi.

  VastaaPoista