sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Paluu Intiasta ja arvonnan voittaja

Juupaniin on Intia jäänyt taakse jo pari viikkoa sitten. Sen jälkeen työelämä on imaissut minut mukaansa niin, etten ole paljon ehtinyt bloggailemaan vaikka Facebook yrittääkin koko ajan syyllistää. "Sivusi Pöhkylälandia seuraajat eivät ole kuulleet sinusta vähään aikaan" Sori vaan kaikki! Tänään palataan vielä Aasiaan sen verran, että katsotaan mitä ompelin itselleni reissuun.


Ensimmäisessä kuvassa näette minut nuolaisemassa omaa varvastani hotellihuoneen parvekkeella. T-paita on tuunattu jonkun Suuren Käsityölenden idean mukaisesti. Leikkasin Lidlin pitkähihaisesta t-paidasta hihat lyhyiksi ja sitten suikaloin ja solmin suikaleet ristikoksi. Otin kyllä muitakin kuvia tästä aika kivasta vaatekappaleesta, mutta en löytänyt niitä tähän hätään. Se on kuitenkin ehkä enemmän tuommoinen festarivaate, joten ei saanut suurta käyttöä Goalla. 

Oikeastaan riepu oli myös vähän paljastava Intian oloihin kun olen niin kaunis ja noilla nurkilla vielä super eksoottisen näköinen. En pukeutunut varsinaisesti kaapuihin, mutta suikalepaita jäi käyttämättä kun muutenkin sai jatkuvasti hätistellä poikaporukoita kintereiltä. (Toki täällä kotimaassakin joku haluaa koko ajan kanssani valokuvaan kun olen kuuluisa bloggaaja.)


Sitten ihan ykkösompelus, eli tuommoiset haaremihousun tapaiset on ommeltu Joka tyypin kaavakirja kakkosen ohjeilla. Siinä kirjassa on kaikenlaisia kivoja muokkauksia peruskaavoihin. Osa malleista on vähän jäänyt 2000-luvun ensimmäiselle vuosikymmenelle, mutta uskon, että tulen käyttämään opusta vielä paljon.


Näistä housuista tuli ihan sikakivat ja rennot kuumaan ilmastoon. Lisäsin taskut (jotka jäivät vähän turhan alas kun suunnitelma muuttui niin monta kertaa matkan varrella) ja lyhensin lahkeita. Kuminauhavyötärön korvasin vyötärökaitaleella ja rypytin housujen vyötärön siihen sopivaksi. Rypytyksessä on kyllä kuminauha tukemassa, koska painava viskoositrikoo ei varmasti pysyisi muuten päällä.

Saatan tehdä kesäksi toiset yksiväriset (vaikka kohdistukset onnistuivat näihin aika hyvin) vähän paksummasta kankaasta. Tuo ohut luiru trikoo on nimittäin raivostuttavaa ommeltavaa.

Kankaat Eurokankaasta. Palalaarin värikästä trikoota on vielä reilusti jäljellä.  Toppeihin riitti hyvin 60 cm trikoota, vaikka ohje pyysi kahdeksaakymmentä.
Valkoinen ja musta toppi ovat Jujunan naisten paitakaavalla tehdyt ja en kyllä edes keksi yhtä adjektiivia, joka kuvaisi kuinka hyvät niistä tuli. Onnistuin myös pääntien ja kädenreiän kaitaleissa. Ainoastaan mustan topin pääntie jäi lörpöttäväksi. Onnexi olen niin kätevä, että korjasin sen leikkaamalla allaolevan kuvan mukaisesti rullautuvaksi.

Näin näppärästi leikkasin ihan kapeaksi pääntien kaitaleen ja se lopetti lörpötyksen.
En tehnyt Intiassa kovin paljon mitään ostoksia. Muutamat tosi halvat kankaat hain jostain.. no liikkeestä. Mikä lie paikallinen Halpa-Halli. Ovat kuulemma silkkiä ja oikein laadukkaita. Vähän tuli heti ostohurmion jälkeen huono omatunto kun ajattelin, että jotkut intialaislapset ovat kutoneet kankaat jossain surmanloukussa. Onneksi en ostanut vielä vaatteitakin niin säästyttiin siltä hikipajavaiheelta.


Kotona kun koitin vähän polttaa kankaita, ne sulivat, eli eivät ole silkkiä nähneetkään. Eiköhän niistä kuitenkin tule ensi kesäksi jotain kivaa. Pitää vaan pysyä vähän kauempana nuotioista sitten kun käytän näitä vaatteina!

Lopuksi vain kuva vuohesta liikenteessä Delhissä.
Ja hei muuten se arvonnan voitto meni anonyymille kommentoijalle. Häneen on otettu yhteyttä ja pistän palkinnon postiin ensi viikolla. Kiitos kaikille kiinnostuneisuudesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti