keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Prahan muotiviikot 2017


Tässä olemme John Lennon -graffitiseinällä
Kuten otsakkeestakin saattaa joku Sherlock päätellä, kävin Prahassa pyörähtämässä viime viikolla. Mukanani reipasteli mahtava työkamuni Anna, jonka kanssa käytimme samanlaista paitaa joka päivä.
Öö, viileyden takia, mitenniin?

Kesällä ompelin itselleni ananastopin ja mainitsinkin, että kangasta jäi vielä toiseen. Anna kommentoi töissä, että onpa asiallinen toppi ja lupasin tehdä hänellekin. Ajattelimme sitten tietenkin käyttää tiimipaitoja reissussa ja jotenkin lumipallo alkoi vyörymään siihen malliin, että päädyin ompelemaan meille samanlaiset topit joka päivälle.

Välillä näen ihan kauheasti vaivaa toteuttaakseni jonkun zoukista (eli vizistä) alkaneen jutun. Koko retkikin oli aluksi puoliläpällä heitetty suunnitelma, mutta lopputuloksena ihan järjettömän hauska matka ja vielä mageet vaatteet!!


Ensimmäisenä iltana käytimme ananahia, joista kaikki lähti liikkeelle. Kuvat räpsäisimme jossain Vltavan varren pikku puistossa. Taustalla joku ihana monumentti.

Kyllä taas kohta puhelin alkaa pirisemään kun mallitoimistot soittelee perään.
Tällä kertaa muokkasin luotettavaa Jujunan toppikaavaa siten, että piirsin käden- ja pääntiet kaksi kokoa pienemmästä kaavasta. Kuvasta vähän näkyykin, että tuo Annan toppi on paljon kivempi ja sirompi yläosasta.


Ensimmäisenä kokonaisena päivänä tykitimme koko valoisan ajan erilaisissa kohteissa. Paljettitoppien etukappaleen löysin valmiina Tarton Abakhan Fabricsista kahdenllakymmenelläviidellä sentillä pala. Ajattelin, että onpa hauska idea ja ostin kaveriksi metrin sinistä lycraa. Näiden kaavoissa olikin vähän säätämistä kun valmis etukappale oli vähän turhan kapea.

Onneksi olen niin taitava, että ihan hyvät tuli. Tarkkasilmäinen voisi panna merkille, että jätin helman kääntämättä, koska olen vähän laiska kuitenkin eikä se siitä mihinkään purkaudu.


Kuvia otimme supervaikuttavassa Prahan linnan kuninkaallisessa puutarhassa, jonka löysimme vähän sattumalta. St Vituskin näkyy hyvin siinä taustalla. Tykkäsin rauhallisesta puutarhasta paljon enemmän kuin vaikka tuosta jo mainitusta katedraalista, jossa kävimme tietenkin myös turisteina pyörimässä 85 698 muun ihmisen kanssa.

Kiillotettu pippeli riemastutti minua, koska huumorintajuni on todella hienostunut. Hauskempaa oli vain seksivälinemuseon pornofilmi vuodelta 1925. Tämä on poikkeuksellisesti Annan ottama kuva.
Kävimme myös miniatyyrimuseossa, seksivälinemuseossa ja keskiaikaisten kidutusvälineiden museossa. Lämmin suositus erityisesti miniatyyreille, vaikka museo oli ihan järjettömän korkealla. Linnakin oli tosi kipuamisen päässä, mutta lähdimme käymään linnan jälkeen alhaalla John Lennon -seinällä ja JL-pubissa (siis John Lennon, välillä en osaa päättää säästääkö lyhenne aikaa vai ei). Sieltä matka vielä ylemmäs oli pitkä.

Onneksi miniatyyrimuseon vieressä oli joku ravintola, josta saimme kurkunkostukkeeksi paikalliset luostaribisset. Ihan jees näköalat palkitsivat kyllä kiipeämisen.
Tällainen rakkausmaalaus löytyi Kaarlen sillan alta.
Seuraavaksi esittelyssä taas ihan perustopit hauskasta ranskanbulldog-trikoosta, joka lähti myös mukaan Abakhanilta. Kaavana se sama kuin Annan ananastopissa.

Prahan jääbaarissa oli niin kylmä, ettemme kyenneet ottamaan ponchoja pois. Viileetä oli kuitenkin myös kuvaannollisesti!
Tämä päivä olikin sitten varattu ravitsemusliikkeiden testailulle. Viisikerroksinen baari, johon ylemmän kuvan jääbaarikin sijoittui, oli ihan hostellimme vieressä. Kokemus oli kyllä hauska. En ole ikinä jääbaareillut, vaikka olen ollut töissäkin paikassa, jossa tuollainen kylmiö oli.


Luonnollisesti kävimme ottamassa maistelulautasen ja absinttidrinkit jossain absintteriassa. Kerran kun Tšekinmaalla olimme.

Hyvin maistui, kuten kuvasta näkyy.  Saimme kuitenkin kaiken absintin juotua kun sekoitimme sen veteen. (Vinkkinä muille amatööreille, joille ei noin tiukka viina raakana uppoa.)
Sitten jos joku kaipaa vinkkiä sellaisesta ravintolasta, jossa cocktailit maistuvat hyvältä, suositus Hemingway Barille, jossa oli vähän hintavia, mutta ihan järjettömän kekseliäitä ja maukkaita cocktaileja. Muutenkin silleen vähän fiinimpää tyyliä kun ovimies ohjasi pöytään oikein.


Viimeisenä, eli kotiinlähtöpäivänä pukeuduimme vähän paksumpaan perustoppiin. Nuo kisuapplikaatiot on myös sieltä Tartosta alekorista ja kangas jotain Huuto.netistä. Vähän resorin oloista ja paksumpaa kuin normaali trikoo. Kaava jälleen Jujunan, mutta näissä on painijanselkä.

Tässä kuvassa näkyy myös aavistus krapulaa.
Kertakaikkiaan mahtava reissu ja tosi kiva projekti. Annalle oli kiva ja helppo ommella kun olemme niin saman kokoisia. Vähän tietenkin tuli paineita ommella jollekin muulle kun yleensä ompelukseni ovat vähän sinne päin.. Vaikuttivat kuitenkin kelpaavan.


Näimme muuten myös tällaisen haukankouluttajan siellä linnan puistossa. Välillä siisteimmät jutut ovat ilmaisia. Prahassa siisteintä oli puisto ja John Lennon seinä. Loppujen lopuksi sinne voisi lähteä pienelläkin budjetilla, koska käveltävää ja nähtävää on niin paljon.

3 kommenttia:

  1. Ihan mahtava idea! Hauska matkakertomus ja hyvät samistelukuvat. Ihan malliainesta olette kyllä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kukaan ei oikeen meinannut uskoa, että Annakin suostuisi mahtavaan ideaan, mutta kuten näkyy, muut olivat väärässä ja viileys voitti! :D

      Poista