sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Heijastinvyö

Kun yhtenä sumuisena iltana kävelin hakemaan pizzaa täysmustissa vaatteissa, tajusin pukeutuneeni kuin olisin tarkoituksella jäämässä auton alle. Saman tien sain loistavan (sanaleikki!!) idean tyylikkäästä heijastinvyöstä. Hain pizzan ja istuin ompelukeskuksen ääreen.


Olin aiemmin ostanut Kierrätyskeskuksen Näprä-osastolta turvaliiveistä leikattua heijastinnauhaa tarkoituksenani ommella sitä talvitakin hihoihin. Nauha oli käytännössä jo valmis vyö, mutta pienellä vaivalla leikkasin taustan mustista farkuista ja voilá!!

Päivällä vyö näyttää aivan tavalliselta.
Ratkoin samoista farkuista vielä pari vyönlenkkiä ja nakutin ne kiinni takkiin. Näin voin poistaa vyön esim. kesäksi tai jos yllättävä tarve yliajetuksi jäämiseen iskee.

Takissa oli kuin vyönlenkeille tarkoitettu paikkakin.
Ihmettelen melkein itsekin mikä innovatiivinen visionääri olenkaan. Toteutuskin onnistui aivan nappiin, eikä aikaa mennyt kuin ehkä tunti.

Ja tältä heijastin näyttää pimeässä. Aika hyvä!
Rykäisin innostuttuani talvitakinkin heijastimet samoin tein. Hihat eivät mahtuneetkaan ompelukoneeseen, joten ompelin nauhan tuohon alareunaan. Leikkasin nauhan kapeammaksi ja yritin muka jotain koristeommelta. Tuli aivan hirveän näköinen, mutta eiköhän se aja asiansa.Huomasin, että koristeompeleesta tulee siistimpi kun sen ompelee tarkoitukseen sopivalla paininjalalla, eli otan epäonnistumisen nyt opettavana kokemuksena.

6 kommenttia:

  1. Suorastaan nerokasta. Liputan kaikkien innovatiivisten heijastimien puolesta. :) Tosi kiva heijastinidea. Samalla tapaa vois johonkin takkiin tehdä selkään rusetin tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva ja pysyy aina mukana =) Rusettikin on hyvä idea! Sen voisi laittaa esim. pipoonkin =)

      Poista