maanantai 22. kesäkuuta 2015

Mökkijuhannus

Juhannussää. Linnunpönttökin (onneksi tyhjä) oli tipahtanut sateen voimasta. Tai ehkä muuten vaan, se oli ollut puussa jo aika kauan. 


Olimme juhannuksena isäni mökillä Somerolla. Ohjelmaan kuului luonnollisesti grillailua ja rentoa oleilua, josta ei kovin mielenkiintoista kerrottavaa saa aikaiseksi. Näimme sinisorsan poikasineen sekä yksinäisen telkän ja suoritimme erään sudenkorennon lajitunnistuksen. Näistä ehkä lisää biologisiskoni blogissa, ehkä ei. En tiedä aikooko hän raportoida havaintojaan.

Odotin innolla näkeväni huhti-toukokuussa istuttamieni kukkasten kukoistuksen. Kaivoin keväällä vanhat kukkapenkit kokonaana ylös ja heittelin uuteen multaan jotain kesäkukan siemeniä. Havaitsin, että istutukset tarvitsevat veden lisäksi ilmeisesti myös aurinkoa, sillä kukkapenkit näyttivät hyvin reheviltä lukuunottamatta kukintojen puutetta.

Oikeanpuoleiseen kukkapenkkiin oli tullut niin rankasti vettä, että kasvit olivat litistyneet.
Viimeksi mökkeillessämme istutin ruusupuskan. Olimme työkavereiden kanssa saaneet sen asiakkaalta lahjaksi ja sen oli aika päästä omiensa joukkoon. Odotin näkeväni senkin kukkivan, mutta osa lehdistä oli muuttunut vaaleiksi. Uusiakin lehtiä oli kasvanut ja laitoin lannoitteeksi ruohonleikkuuta. Ruoho oli kasvanut viime kerrasta vain polveen asti.

Portin pieleen istuttamani auringonkukat kyllä kukoistivat!

Yleensä mökkeilemme vain puolisoni kanssa kahdestaan. Tällä kertaa mukana oli muitakin ja heti kun jäimme kahden, alkoi aurinkokin paistaa! Koiramme Pökö oli kuitenkin innoissaan vieraista, eikä edes purrut ketään!

Loppuun vielä kuva Pöxystä. Se pysyy hyvin pihalla kun saa kanniskella tuota puhkipurtua frisbeetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti