lauantai 21. marraskuuta 2015

Sydämellisiä jouluvalmisteluja

Huhhuh! Viimein on jotain esiteltävää. Työt ovat imeneet viimeaikoina minusta kaikki mehut, joten paljon ei ole valmistunut (ainakaan sellaista, joka ei olisi mennyt joululahjakoriin) ja pimeyden takia kunnolliset kuvat ovat antaneet odottaa itseään. En kahden viikon kuvausyritysten aikana onnistunut saamaan hyviä kuvia, mutta jotain on nyt näyttää!

Näin Kototeko-blogissa hauskan ja helponnäköisen villasydämen (kannattaa muuten vilkaista tuo Pikkuisen käsintehty joulu -sarja, tosi kivoja juttuja!). Olen aina miettinyt, mistä ihmisille tulee niin paljon vanuttuineita villapaitoja, joista voi kivasti askarrella kaikenlaista. Mieleeni tuli kuitenkin heti eräs kadulta löytämäni akryylineule, jota en ole kovin paljon käyttänyt.

Sydämien ompelu ei ollutkaan ihan niin helppoa kun olin kuvitellut. Kannattaa tehdä mieluummin vähän tuommoinen pitkän muotoinen, kuin pyöreämpi. Ei siis tuollainen kuin tämä minun ensimmäiseni, enemmäin kuin tuolla Strömsössä Kototekossa! Lisäksi: älä missään nimessä jätä täyttöaukkoa pyöreään kohtaan, vaan pitkälle sivulle.
Rappukäytävässä oli pimeää, vaikka oli keskipäivä. En ehtinyt viedä kohdetta valoisampaan kuvauspaikkaan, sillä otin kuvan kiiruhtaessani töihin.
Ensimmäisen laitoin itselleni jouluisaksi ovikoristeeksi. Lisäsin koristeeksi huovutetut pikkusydämet. Niitä tulemme näkemään täällä blogissa lähiaikoina, sillä aion käyttää niitä joulukoristeluun. Ripustuslenkiksi leikkasin henkarijutun jostain paidasta.

Toisen, isomman sydämen ripustuslenkinksi ompelin jo ompelukonevaiheessa lahjakassin kantokahvan ja koristeeksi laitoin pari polymeerimassasta askartelemaani nappia. Molemmat sydämet on täytetty samalla paidalla, josta ne on tehty. Ihan hyvä ratkaisu, sain kierrätettyä enemmän, eikä pitsin läpi näy vaaleaa täytettä!

Tälle en ehtinyt odotella kuvausta varten päivänvaloa, sillä se oli lennätettävä toiseen maanosaan!
Isompi sydän lähti eräässä jouluvaihtopaketissa Yhdysvaltoihin. Kerron lisää vaihdosta kun se on ohi! Uskalsin tänne blogiin kuitenkin laittaa, koska vastaanottaja ei ymmärrä suomea, vaikka osaisikin jotenkin tulla tänne vakoilemaan! Hah!

Lankana 7 veljestä. Pääväriä kului reilu sata grammaa ja kuviovärejä jonkun verran. Unohdin punnita kun olivat jotain jämiä.

Myös nämä sukat menivät vaihtopakettiin. Yritin aluksi neuloa Novitan sukkalehden ohjeella, joka oli tehty Nalle-langalle. Oma lankani oli 7veljestä, joten kuvittelin, että lasten koolla tulee sopiva. Ei tullut.

En ehtinyt pingottaa ennen lähetystä!

Aloitin sitten uudestaan vähemmillä silmukoilla. Tällä kertaa aloitin varpaista, sillä minusta sydänkaavio toimi paremmin näin päin. Tein kärjen kuten Tiina Kuun Virroissa, jotka neuloin Tour de Sockissa. Muuten käytin pitkälti Ullan kärjestä aloitetun sukan ohjetta, jossa oli sattumalta juuri sama silmukkamäärä kuin näissä! Jes!

Yritin tehdä "ainaoikein-resorin", mikä oli jälleen huono idea. Sukan suusta tuli todella löysä. Sitten ajattelin, että jos päättelisin nurin, varsi ei rullaisi. No rullasihan se. Sitten meni hermo ja virkkasin reunuksen. Jotenkin näiden sukkien neulominen oli ärsyttävää, vaikka lanka olikin paksua ja nopeaa neuloa. Toivottavasti vastaanottaja kuitenkin pitää niistä. :)

Tänään olen viettänyt yksityisiä pikkujouluja ja tehnyt jouluvalmisteluja. Kerron niistä sitten ensiviikolla! Pian on valmistumassa myös häämatkatakkini, jännittävää!

Kokeilin myös suolan kasvattamista!
Ps. Laitoin kaikki tekstit keskelle kun tyhmä Blogger ei suostu tasaamaan osaa vasemmalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti