lauantai 31. lokakuuta 2015

Pinterest-fail: Tuparilahjat

Tykkään tosi tosi tosi paljon istua kotona ja katsoa Netflixiä. Välillä on kuitenkin annettava sohvalle tauko ja käytävä jossain. Erityisen hyviä tilaisuuksia tällaiseen ovat esimerkiksi juhlat ja muut tapaamiset ystävien ja tuttavien kanssa. Silloin tällöin saan kutsun, joskus kutsun itse itseni!

Tällä kertaa sain kutsun tupaantuliaisiin. Parasta tupareissa on tietenkin tuparilahjojen antaminen! Viimeksi kun olin vastaavanlaisissa juhlissa, vein hienot virkatut korit.

Korit on virkattu Novitan Tuubi-langasta. Muistaakseni virkkasin ne ihan vyötteen ohjeella ja ne menevät sisäkkäin! :) Somisteet olivat valmiiksi vastaanottajan luona.
Tällä kertaa budjetti oli todella tiukka (0 €). Ajattelin olla niin kova tyyppi, että otan kotoa jotain turhaa kamaa ja teen niistä hienompaa kamaa! Luomisprosessi oli aika rankka; tuntui, ettei mistään meinaa tulla mitään. Pinterestin kuvissa taas näytti niin helpolta, mutta todellisuudessa olisi pitänyt käyttää mittanauhaa ja nuppineulaa. MITÄÄÄH!?

Päämateriaaleina olivat vanhat farkut ja vielä vanhempi kukallinen tyynyliina.
Ensimmäisenä mieleeni tuli valmistaa upea farkkukori, johon survon sitten jotain sisään. Löysin Pinterestistä tämän helponnäköisen ohjeen. Tai näin tuon kuvan ja inspiroin loput. Leikkasin farkun lahkeesta (liian pitkän) pätkän ja aloin ompelemaan. Hetken päästä huomasin, että jos olisin halunnut oikean puolen ulospäin, olisin voinut vaikka kääntää nurjan puolen ulospäin ommellessa.

No ei tässä vielä mitään; nurja puoli on rouhea. En turhaan mitannut kulmien kokoa ja niistä tulikin ihan hyvät näppituntumalla. Jos vielä teen tällaisen, aion kuitenkin varmuudeksi mitata. Vuoresta tuli vähän liian pieni, sillä en jättänyt saumavaroja (!?!?!). Kanzii sitten myös jos tekee tällaisen niin leikata ne pohjan farkkukulmat irti tai pohjasta tulee epätasainen (niin kuin minulla).

Karsea kuva, sori.
Sitten jouduin miettimään mitä survon upean ja hyvin onnistuneen säilyttimen sisälle. Muistin nähneeni tällaisen Pidean (Pinterest + idea = Pidea, capiche?) ja leikkelin farkun toisesta lahkeesta tuommoista puolentoista sentin levyistä kudetta. Tässäkin meinasi käämi kärähtää useampaan kertaan, ennenkuin pääsin sopivaan rytmiin. Tein enemmän lisäyksiä kun kiekko meinasi kupertua ja vähemmän kun se alkoi löpertää.

Tuli kuitenkin tosi hieno! Lankana oli Novitan Woolia ja Teeteen Pallasta, joita molempia kului tuntematon määrä. Työkalunani oli 5,5 millin koukku. Tätä ei ehkä voi käyttää pannulappuna, koska siinä on vähän reikiä, mutta pannunalusena se on kätevä!

Vähän tuli keväinen setti, toivottavasti tupari-pari pitää edes jostain jutusta!
Sujautin mukaan vielä käsinsäilöttyjä chili-valkosipuleita ja pölyrätin. Pölyrätistä kerron lisää myöhemmin! Nyt harmittaa, että tuli tehtyä kaikki tuollaiset keväiset vaaleansävyiset aurinkotuliaiset, koska itse ainakin pyrin siirtymään vahvempaan sisustusvärimaailmaan näin syksyllä.

Lölz. Nyt menen kauneusunille ja laitan postauksen tulemaan ajastuksella tupareiden jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti