torstai 22. lokakuuta 2015

Aktiivista kulinarismia

Terve! Ei ole vieläkään mitään käsitöitä esiteltävänä vaikka niitä onkin jo valmistunut, osaa pitää vielä pantata, että tulevat yllätyksenä vastaanottajille. Toisaalta, eipä ne yllätykset täällä blogissa esittelemällä mene pilalle kun ei täällä käy oma äitinikään lukemassa! HAHAHA!

Eilen olimme pupun kanssa suklaakurssilla. Sain Elämyslahjojen raakasuklaaworkshopin (workshop on hipsteriä ja tarkoittaa työpajaa) syntymäpäivälahjaksi työkavereilta (jotka ostivat minulle myös kuumailmapallolennon) tammikuussa. Kurssi oli vain yhdelle hengelle, joten ostin sydänkäpyselleni samanlaisen hänen syntymäpäivänään (ei kannata tehdä niin, sain selville, että lahja oli aika kallis).

Raakasuklaan valmistus oli tosi helppoa ja hauskaa! Vaikka alkuun jouduimme kuuntelemaan puolituntisen hehkutuksen superfoodeista kahvila-galleriassa Kalliossa, saimme loppujen lopuksi hyvät ohjeet suklaan tekemiseen kotona! Alla hieman kuvia puuhista.


Onneksi meillä on jo valmiiksi kotona Ikean suklaanvalmistuskipot.
Jauhettua suklaapapuaNiin syntyi herkullista suklaata!


Jos haluat itsellesi tällaisia rumia yksilöllisiä Teemu Keisterin Ukkeli-maalauksia, kannattaa käydä Ruplassa (Helsinginkatu 16). Tarjolla myös superfoodeja ja vintage-vaatteita (vintage on hipsterin kieltä ja tarkoittaa "kirppiskamaa kalliilla").

Suklaatyöpajan järjestänyt firma muuten on nimeltään GreenStreet. Sieltä muitakin superfood-kursseja ja raakakakkuja.
Tänään kokkasin kurpitsaa! Ostin kilon kurpitsan Prismasta koristetarkoituksiin ja lupasin valmistaa sen sisuksesta herkkuaterian.

Komea yksilö, eikö!?

Kun olin leikannut kannen irti, kaivoin sisuksen ulos ja erottelin tuon rihmaston siemenistä. Siemenet menivät pannulle paahtumaan kun olin ensin pyöräyttänyt ne oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa. Rihmastoista tein kurpitsasoseen kurpitsaleipää varten! Kurpitsaleivän ohje.

Kurpitsasose:

Keitä kurpitsamuhjua pienen vesimäärän kanssa kunnes se on varmasti pehmeää. Survo siivilän läpi. Valmis!

Itse hedelmälihan kaapiminen ulos oli hieman hankalampaa. Päädyin vain viiltelemään sisusta, jonka jälkeen kaavin sen ulos lusikalla. Käytin hedelmälihan kurpitsa-porkkanasosekeittoon, jonka kanssa tarjosin paahdetuilla kurpitsansiemenillä aateloitua kurpitsaleipää!

Olipa kurpitsaa! Yleensä jätän mieluummin ruoan valmistuksen muille ja nautin valmiista tuotoksista. Nämä onnistuivat kuitenkin hyvin (toisin kuin jälkiruoka, ei siitä sen enempää)!


Päätin sijoittaa hienon halloween-asetelman parvekkeelle, jotta naapuritkin voisivat iloita siitä. Parvekkeella se ei myöskään houkuttele banaanikärpäsiä ja varmaan säilyy paremmin kuin keittiön pöydällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti