perjantai 11. joulukuuta 2015

Häämatkatakki

En nyt jaksakaan esitellä mitään joulukotia täällä kun eihän sellainen ketään kiinnosta! Ehkä ennen joulua saatan vilauttaa jotain joulutunnelmointia. Pari omatekemää koristetta tietenkin esittelyssä! Edelleen vaan kuvien huonous harmittaa. Nämäkin kuvat otettiin muka valoisana päivänä keskipäivällä, eikä niistä nää mitään!

Kun lähdimme pitkään reissuun, halusin jonkin sellaisen neuleen, joka kestää koko reissun ajan. Joku sellainen, johon voin ostaa lisää lankaa jokaisesta kaupungista, jossa pistäydymme. Tongin Ravelryn ohjehakua jonkun aikaa, kunnes törmäsin mitä ilmeismpään malliin! Tietenkin Adelheidin Hulda Ullasta. Siihen voisin koko loppuelämäni kääriytyä ja muistella naimisiinmenoa ja häämatkaa!
Pistin paidan puikoille ja posottelin jonkin matkaa kunnes arvoisa suunnittelija otti minuun yhteyttä ja kysyi, olisinko kiinnostunut testaamaan ylhäältä alaspäin neulotun. version ohjeesta. Tietenkin! Olinkin ennen aloittamista miettinyt, osaisinko kääntää ohjeen toiseen suuntaan. Ei sitten tarvinnutkaan kun se oli jo tehty valmiiksi, HEH!

Ohje on nyt myös erivahvuisille langoille kirjoitettu, upskua! Mutta sitten asiaan! Takki nieli vaivaiset 1758 metriä lankaa! Jätin sen kyllä pari senttiä ohjetta lyhyemmäksi, ettei se olisi aivan mekko. Silti tosi vähän lankaa kului! Takista tuli ihanan värikäs ja se muistuttaa häämatkan kohteista.
En tiedä kuka tämä mallina toimiva Krapula-Kalle on. Löytyi ulkoa.
Matka alkaa ylhäältä. Helsinkiä kuvaa Hopeasäikeen Sukka värissä Itämeri. Katselin muidenkin värjäreiden Itämerisävyjä, mutta minusta tuntuu, ettei kukaan muu kuin Hopeasäikeen Pirre ole nähnyt Itämerta koskaan! Eihän se ole turkoosi tai syvänsininen vaan vähän harmaan vihertävä!

Tanskasta mukana Isager Spinni ja Las Vegasista aavikon taivaan vaaleansinistä Aracaunia Huascoa (väri 107 Aqua). Las Vegasin yötä ja Flamingo-hotellia kuvaa violetti-pinkki Ella Rae Lace Merino (väri 112).

Kaliforniassa ympäristö oli enimmäkseen kuivunut ruskeaksi, joten valitsin oljenkeltaisen Tactile Fiber Arts Studion langan San Fransiscosta. Kuitenkin ruskean välistä pilkisti siellä täällä vihreää, joten keltaisen kanssa mukaan pääsi Baah! La Jolla. 

Viimeisen langan, eli punertavan, poimin New Yorkista. En ihan heti keksinyt miten se kuvastaa New Yorkia, mutta halusin mukaan punaista ja ihastuin lankaan heti kun näin sen. Vähän aikaa mietittyäni päätin, että New Yorkmaista langassa on vähän tuommoinen... kulunut väri. Ainakin Hell's Kitchenissä kaikki tuntui olevan vähän remontissa.

Ainiin, se punainen lanka on Mrs. Crosbyn Train Case. Tuntuma on jotenkin kuin Harry Potterin näkymättömyysviitassa! Tästä minun erittäin näyttävästä viitasta tuli niin hieno! Olipa hauskaa myös muistella matkaa. Jos et ole vielä lukenut matkakertomuksia, käy ihmeessä kurkkaamassa tekstit "häämatka"-tunnisteella! Ainakin minusta ne olivat hauskoja katsoa nyt kun matkasta on kulunut vähän aikaa!

Kyllästyin tasaraitaan jossain vaiheessa. Hihoissa pelkäsin, että jäljestä tulee liian villiä. Turha pelko!

Mahdollisesti palaamme jouluvalmisteluihin pian! Joululahjat ikävä kyllä näyttävät vielä aika paljon samoilta kuin vasta lankakaupasta ostettuna!

2 kommenttia:

  1. Wau, upea takki ja sisältää ihania muistoja!
    Rauhaisaa joulun aikaa! =)

    VastaaPoista
  2. Tää sun takki on kyllä kertakaikkiaan hulppean upea!!!
    Oon ehkä ihan vähän kade... ihan vähän vaan. ;D

    VastaaPoista