sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukortit

Nyt varmaan suurin osa joulukorteista alkaa olla perillä, joten voin paljastaa täälläkin minkälaisia tein!

Olen aika huono korttiaskartelija. En tiedä miksi aivoni ei osaa yhdistää kaikkia hienoja papereita ja leimasimia korteiksi, joten tänäkin vuonna menin aika yksinkertaisilla korteilla. Ihania tuli kuitenkin!!!


Jo viime vuonna suunnittelin saman tapaisia kortteja, mutten aloittanut niiden valmistusta ajoissa. Tänä vuonna ehdin valita lumihiutaleiden ohjeen, virkata ja tärkätä hiutaleet, sekä askarrella kortit hyvissä ajoin (eli vein ne postilaatikkoon viimeistä postituspäivää edeltävänä yönä).

Aluksi tärkkäsin hiutaleet ihan vaatetärkillä, mutta varsinkin isommilla yksilöillä se ei ihan riittänyt pitämään sakaroita muodossa. Sitten onneksi näin jostain blogista ohjeen sokerilla kovettamiseen ja johan alkoivat koristeet pysyä ojennuksessa!

Näin! 1 osa vettä ja 1 osa sokeria tuottaa hienon tärkin.

Pelkkä yksinäinen lumihiutale näytti vähän tylsältä keskellä korttia, joten kokeilin piirtää pari kaveriksi. Varsinainen neronleimaus iski kuitenkin hetken päästä ja tajusin, että voin koristella hiutaletta vähän lisää! Ostin viime talvena Sinellistä pakkauksen, jossa oli kultainen, hopeinen ja valkoinen geelikynä. Niillä sai hienosti koristeltua ja kirjoitettua vähän jaarituksia sisäsivulle.Tein päättelylangasta pienen ripustuslenkin jokaiseen lumihiutaleeseen ja pistin neulalla korttipohjasta läpi. Alasakaraan käytin Barbie-pakkauksista tuttua tekniikkaa, jossa jalka sidotaan pikku pätkällä lankaa. Näin vastaanottaja voi irrottaa ihanan lumihiutaleen ja ripustaa sen haluamaansa kohteeseen!

Ihan tavalliset valkoiset kirjekuoret (Kierrätyskeskuksesta, kuten korttipohjatkin) saivat jouluisaa ilmettä Ikean koristeteipeistä!
En kuitenkaan ollut niin hyvissä ajoin, että ihan kaikille olisin ehtinyt askarrella hienot lumihiutaleet, joten väsäsin nopeasti vielä pari erilaista korttia.


Näitä kuusikortteja tein viimevuonna ja nyt lähetin nämä sellaisille, joille en ainakaan lähettänyt viime jouluna. Tähtitarran alle vain vihertäviä koristeteippejä ja avot!

Olen saanut itse vain neljä korttia! Ainakin yksi pitäisi vielä olla tulossa. Surkeaa kun oma äitikään ei lähetä joulukorttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti