maanantai 14. maaliskuuta 2016

Neuleretriitti

Kauhistus! Blogi on ollut jo kohta kuukauden hiljaisuudessa!

Pari viikkoa sitten muutimme uuteen kotiin. Asunto on ihana ja valoisa ja tilava! Tätäkin postausta kirjoitan harrastehuoneessa! Kun alamme saada tavaroita paikalleen, saatan pistää blogiin valokuvankin tai kaksi. Voi olla myös, että en; eihän omassa kodissa ole mitään ihmeellistä.

Toissaviikonloppuna olin myös neuleretriitissä. Kolme päivää neulomista täyshoidolla! Neuleretriitti erosi aika paljon hiljaisuuden retriitistä. En kyllä ole ollut koskaan hiljaisuuden retriitissä, mutta en usko, että siellä on korviahuumaava neulomisen melu (asiaan vihkiytymättömille tiedoksi: neulomisen melu ei tarkoita puikkojen kilinää vaan neulojien moottoriturpien pärinää)!

Oli ihan mukavaa. Ostin lankaa ja kehitin itselleni tarpeen rukille!! Olen kehrännyt vain värttinällä ja sehän on aika ärsyttävää hommaa kun kädet väsyy ja tavaraa syntyy melko hitaasti. Rukilla näytti meno olevan aivan toisenlaista. Voi kun saisin rukin.

Alla muutamia kuvia viikonlopulta. Unohdin vähän kameran huoneeseen, mutta viimeisenä päivänä korjasin asiaa ja otin nämä upeat kuvituskuvat.

Tuolla tuvassa sitä notkuttiin. Paikkana oli Päivölän opisto Valkeakoskella.


Paikalla oli vaikka mitä lankakauppoja ja lankakirppis! Ylläolevassa kuvassa Hopeasäikeen valikoimaa. Tällä kertaa en hankkinut Hopeasäiettä, sillä olen neulonut näitä lankoja ennenkin! Osallistuin kuitenkin yrityksen omistajan Pirren pitämälle pienelle neuleiden viimeistelykurssille ja opin ompelemaan niin hienon sauman, että olen itsekin kateellinen!

Tässä Yarngrimoiren valikoimaa. Lankabudjetin tiukkuuden takia nämäkin jäivät toistaiseksi ostamatta.

Tässä esimerkkikuva rukista. Polkemassa Minzu.

Lanitium ex Machinaa en ole ennen neulonut!
Alimmassa kuvassa hankkimani langat. Niitä on kyllä useampi kerä, mutta värithän näkee jo näistä! Keskimmäinen Lanitium pääsi jo puikoille, katsotaan sitä ensi kerralla!

2 kommenttia:

  1. Apua, ihana retriitti! Minä en ole vielä päässyt kokeilemaan kehräämistä, mutta se on kyllä listalla...

    VastaaPoista
  2. Apua, ihana retriitti! Minä en ole vielä päässyt kokeilemaan kehräämistä, mutta se on kyllä listalla...

    VastaaPoista