lauantai 6. elokuuta 2016

Keinutaan - pitsitoppi

Eräällä kesäisellä mökkireissulla aloin virkata "rouheaa" pitsitoppia Suuren Käsityön numerosta 5-6/2016. Rouhea vaikuttaa ainakin kyseisestä julkaisusta päätellen olevan muotia. Tiedä häntä, mutta toppi vaikutti mukavalta ja helpolta kesätyöltä. Sellaiselta, jonka saa loman (lol. ei tod.) yhden kesän aikana valmiiksi varastolangoista, vaikka jättäisi työn välillä lojumaan uiskentelun ajaksi. Tänä kesänä ei tarvinnut kyllä käydä uimassa, mutta projekti lojui silti aika ajoin.


En tiedä oliko vika ohjeessa vai virkkaajassa kun L-koon mukaan virkattu kappale näytti ihan liian pieneltä. Isompaa koukkua ei ollut mökillä mukana (kuski hoputti pakkaamisessa), mutta onneksi ohjetta oli helppo säveltää. Kokovaihtoehtoja oli kaksi. Onneksi ihmisiäkin on vain koossa XS tai L, joten ei ongelmaa.

Toppi valmistui kahdesta suorasta palasta, joihin jätettiin pääaukko ja hihansuihin virkattiin pylväitä. Mallivirkkaus on sama kuin ohjeessa, mutta siitä tuli aika paljon tiheämpi. Ei oikeastaan haittaa, nyt toppia voi käyttää myös ilman aluspaitaa.


Jätin sivuille halkiot siltä varalta, että toppi venyy käytössä. Toivottavasti venyykin, sillä siitä taisi tulla vähän liian lyhyt.

Käsiaukkoon virkkasin pylväitä.
Kuvaukset olivat jälleen haastavat. On aika hankala kuvata mustaa toppia auringonpaisteessa kun mallin iho on niin valkoinen, että silmiin sattuu. Kokeilin useita eri lokaatioita ja rekvisiittana olivat niin Arabian kahvikuppi kuin munavoileipäkin. Lopulta päädyin keinumaan. Keinukuva inspiroi myös otsikkoon. Pelkkä "pitsitoppi" olisi ollut aivan liian tylsä otsake.

Novitan Bambu, jota tämä vaate nieli suurin piirtein 750 grammaa, on tosi mukavaa päällä. Olen aiemmin virkannut siitä toisen topin, joka on ollut käytössä kuumimpina kesäpäivinä. Olisin halunnut ottaa siitä paremman kuvan blogia varten, mutta pääaiheen kuvausten revittyä hermoni riekaleiksi luovuin ajatuksesta. Alla siis kännykkäkuva, jonka puolisoni nappasi reilu vuosi sitten.

Ballerina top, Novita Bambu, 204 grammaa
Bambulangasta saisi ehkä vielä kolmannenkin topin, Ostin sitä kerran Tallinnasta yli kilon. Musta väri vaan alkaa jo kyllästyttää.

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis toppi! Sulla on kyl niin hauska tapa kirjoittaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Спасибо! Eli kiitos =) kehuista ja kommentista!

      Poista