lauantai 13. elokuuta 2016

Toivo-pupu ja muita pehmoleluja

Olen pitkästä aikaa inspiroitunut parittamaan omassa kaapissa olevia lankoja omassa kirjahyllyssä piileksiviin ohjeisiin. Tästä innostuksesta pitäisikin riittää iloa joksikin aikaa, sillä lankoja on kyllä, kunhan vain miettii niille sopivan mallin. Olen monesti lähtenyt väärästä päästä liikkeelle ja miettinyt, olisiko minulla johonkin ohjeeseen sopivaa lankaa. Aika monesti vastaus on ei ja joudun koukkaamaan kaupan kautta ennen silmukoiden luomista.

Tässä tapauksessa tarve kohtasi varastolangan ja kirjan, jonka ohjeista en ollut vielä neulonut yhtäkään.

Työkaverini oli eräänä päivänä kovin allapäin, joten ajattelin virkkaavani hänelle pikku pehmolelun piristykseksi. Ekotekoja neuloen ja virkaten -kirjasta (Vickie Howell ja Adrienne Armstrong, 2009)  valitsin pupun ohjeen (koska jokaisella pitää olla oma pupu) ja lanka (jota en kyllä tähän paljoa saanut hupenemaan) löytyi omasta laatikosta.


Nimesin pupun Toivoksi, sillä toivoa pitää olla. En keksinyt juttua itse, vaan nappasin sen neulojien nettiyhteisö Ravelryn foorumilta. Aika hyvä.

Olen aiemminkin virkannut pehmiksiä eri syistä. Oikeastaan koko käsityöharrastus lähti lapasesta sillä hetkellä kun näin Prisman alessa minihirviöitä virkkaamaan opastavan kirjan Karmivan suloiset amigurumit (Christen Haden, 2008).

Silmät ja viikate on muotoiltu akryylimassasta.
Olen tehnyt ylläolevien lisäksi muitakin minimonstereita, mutta ne ovat lähteneet lätkimään ennen kuin olen ehtinyt kuvata niitä. Tuo viikatemies taitaa vielä lojua jossain kodissamme, mutten tähän hätään löytänyt sitä. Olen ajatellut antaa sen syntymäpäivälahjaksi jollekin "Viikatemies on jo ihan kannoilla kun olet niin vanha HEHHEH"

Hieno panda! Silmän kirjailukin onnistui hienosti.
Aika huonoja kuvia olen ottanut.
Norsu ja piraattipanda ovat Cute Little Animals -vihkosesta (Amy Gaines, 2008). Norsunkin pitäisi olla vielä hallussani, mutta se piileksii jossain viikatemiehen kanssa. Epäilen, että ne valmistavat pontikkaa tai ainakin kiljua.

Yksi hienoimmista tekemistäni pehmiksistä on ehdottomasti Leevi-tiikeri. 

Tähän on tosi hyvä ilmainen ohje!
Loppuun vielä pari AB-virkkausta. Possuja olen tehnyt kaksikin, toisen siskolleni lahjaksi ja toisen serkulle. Pommi matkasi Kanadaan siskon kaverin veljelle.Käykää myös kurkkaamassa aiemmin esittelemäni Happypotamus!

1 kommentti: