perjantai 29. heinäkuuta 2016

Medustamassa

Kun näin Facebookin jossain neulontaryhmässä, että Lumi Karmitsa etsii testineulojia esikoisneulekirjansa malleille, otin yhteyttä mitä pikimmin ja kysyin, voisinko olla avuksi. Sain kunnian auttaa ja loppu on historiaa. (Koska kuulemma mitään nettiin laitettua ei saa enää ikinä pois.)

Kosteat tunnelmat meren syvyyksissä.
Testaaminen sujui loistavasti, sillä ohjeessa ei ollut yhtäkään virhettä. Sukat olivat haastavat, mutta hauskat neuloa. Olen luonnollisesti myös todella ylpeä lopputuloksesta.

Ohje lupaili 38 kavioon sopivaa lopputuotetta, joten omassa pikkujalassa en saanut näitä nätisti kuvattua edes toisten villasukkien päällä. Onneksi työkaverini suostui jalkamalliksi kun lupasin kyseiset sukat kuvauspalkkioksi. Näyttävät istuvan aika hyvin myös numeroa isompaan jalkaan! (Eli 39)

Villit vanttuut ja vallattomat villasukat -kirja on nyt kaupan hyllyllä, joten suosittelen välitöntä ostamaan ryntäämistä. Kirja sisältää ohjeet aivan tajunnanräjäyttäviin kirjoneulesukkiin ja lapasiin! Nämä sukat olivat suunnittelijan itsensä mielestä kirjan vaikein malli, joten loppujen pitäisi olla helppoa kuin heinän teko. Meduusoitakin voi testata ensin lyhyempivartisena versiona, sillä ohjeessa on kaaviot kahteen pituuteen. Olen aika saletti myös siitä, että näin ainakin yhden kokemattomallekin kirjoneulojalle sopivan mallin kun valitsin, mitä itse haluaisin kirjaa varten neuloa.

Ah, medustus. Tangalan miellyttävin vapaa-ajan harraste. (Siis Paavo Pesusienestä, vaikka kyllähän varmaan kaikki tajusivat viittauksen.)

Merellinen taustaväri on Lang Yarns Mille Colori Socks & Lace Luxe sävyssä 88 (kulutus 120g) ja meduusaväri Regian Fluormania Color sävy 7185, jota kului 60 grammaa. En tiedä, miten tuo Mille Colori kestää sukkakäytössä kun oli vähän usvaisen tuntuista. 

Lopuksi paljastan, ettemme oikeasti järjestäneet sukkakuvauksia meren pohjassa vaan ystävättäreni sohvalla. Aloituskuva on muokattu GIMPillä, joka sopii myös näköjään tällaiseen ammattikäyttöön. Ylläoleva pohjekuva paljastaa totuuden, sillä en jaksanut muokata sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti