sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Ruusa

Ihailin kuola valuen Adelheidin Ruusa-nimisen neuletakin valmistumista Instagramissa (koko ajan siellä on paljon muutakin upeeta meneillään, käykää katsomassa @adelheiddesign). Päätin, että neulon samanlaisen heti kun ohje julkaistaan ja VOI miten ilahduin kun näin, että mahtavan Adelheidin blogissa kuulutettiin testineulojia!Ei tarvinnut odotella. Tuumasta toimeen sanoin, kuin Miina ja Manu. Hetken lankavalintoja mietittyäni punainen joskus Tallinnasta ostamani täysvillainen lanka osoittautui luonnolliseksi valinnaksi, olihan se jo pari vuotta muhinut laatikossa. Valkeat ruusut erottuisivat siitä kauniisti ja mustaa lehtiin. Siinä se! Kaikki langat kotoa, 0 euroa (olen ehkä joskus kyllä maksanut niistä..)

Takki jäi vähän pitkäksi, joten parempi pitää pari nappia auki.
Kauan tätä tulikin tikutettua. Takkia oli tosi kiva neuloa enkä malttanut odottaa, että saan sen valmiiksi ja kiskaistua niskaani, mutta deadline ei painanut päälle, joten ilmeisesti oli kiireellisempääkin hommaa ;) aiheutin itselleni myös hieman lisätyötä neulomalla helmasta reilusti liian pitkän. En jaksanut purkaa, koska olin jostain syystä katkonut lankaa koko ajan helman kirjoneuleessa.

Avukseni tuli silmukointi. Leikkasin ylimääräisen pätkän välistä pois ja silmukoin helman paikalleen. Vähän raitaa jäi kyllä silmukointikohtaan, mutta en jaksa uskoa, että kovin moni sitä huomaa tai jos huomaa niin ei välitä. Olisin voinut lyhentää helmaa reippaamminkin, takin pitäisi loppua vyötärölle.

Kävin vielä ostamassa 3 erilaista testinappia, joista valitsin parhaan ja kävin ostamassa 9 lisää.Napit vähän irvistää niin päätin itsekin ottaa sopivan ilmeen. Pääväriä kului parisataa grammaa ja kontrastivärejä vähän vähemmän. Jos joku on kiinnostunut tarkemmista määristä, käy kurkkaamassa projektisivu Ravelryssa.
Eipä tässä muuta! Sikamagee takki. Lämmin, vaikka onkin ohut ja.. jos haluat neuloa samanlaisen, ohjeen saa ostettua Ravelrysta ja Adelheidin blogissa, linkki vielä sinne. Suosittelen lämpimästi! Jo testineulonta oli niin sujuvaa, että minäkin sain ihanan takin, vaikkei minulla ole kymmenien vuosien neulontakokemusta. Mielzii!

Ainiin! Olen alkuvuodesta neulonut yhden saman suunnittelijan mallin! Tässä kuva, ohje Huppu-Hulda Ullasta.

Lankana tässä oli Marks & Kattens La Strada, joka loppui 13 vyyhdin jälkeen eikä sitä saanut enää mistään. Jatkoin Vikingin Balderilla, jota kului vielä 4 vyyhtiä. Tuli itseasiassa vielä parempi kun helmassa on pientä kontrastia!
Edit. Muokkaus. OHJE SAATAVILLA

3 kommenttia:

 1. Siis ihana! Odotan ohjetta. Tämän päivän olen etsinyt mallia villatakille ja nyt se löytyi.
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä on ilmeisesti tulossa lapsenkokoinenkin ohje!

   Poista
 2. Höh, mun feedi oli missannut tän postauksen...

  Tykkään hirmuisesti tästä väriyhdistelmästä! - Joskus viikonlopun aikana on ohjeen julkkarit ;)

  Kiitos hirmuisesti avusta!

  VastaaPoista