sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Uusi paita ja Kodin Neuvokki

Minulla on sellainen paha tapa, että aloitan aina 20 projektia kerrallaan. Tällä hetkellä alkaa olla taas se tilanne, että pitäisi saada vaihtelun vuoksi jotain valmiiksikin. Valmis tuote on kuitenkin ainakin melkein parasta neulomisessa.

Alkuviikosta olin kipeänä, mutta jaksoin vähän neuloa sellaista neuletta, joka ei vaadi keskittymistä. Pyöräytin nopeasti valmiiksi tämän mökkikäyttöön suunnitellun paidan, jonka olin aloittanut jo heinäkuussa.

Lankana Novita Lehto, jota kului 257 grammaa. Puikko 8 mm.
 Ostin langan viime talvena Korialta Novitan tehtaanmyymälästä ja olin suunnitellut käyttäväni ne juuri tähän paitaan. Tosi helppo ja nopea neule. Lanka pikkuisen kutkaa kun on enimmäkseen muovista, mutta pitkähihaisen päällä menee juuri mukavasti. Ohje on muuten Annina Päivärinnan Eazy-Squeezy Sweater.

Tässä kuvassa on lavastettuna rento tilanne. Kotona sohvalla kaakaota kauniista mukista mukavissa vaatteissa. Eikö selfietikulla ottamastani kuvasta välitykin lämmin mukavuus ja rentous?
 Viikonloppuna olin Turussa sisareni luona Pöxyn kanssa. Vietimme ihanan kirppisviikonlopun ja tein huippulöytöjä!

 Mukaan tarttui mm. Suuri Käsityökerho -lehtiä vuodelta 1977, sekä Kodin Neuvokki sarjan yhdestoista osa Neuleita Nuorimmille. Kodin Neuvokki on ilmeisesti jonkinlainen kotiäitien vinkkikirjasto 60-luvulta. Osin kirja oli kyllä sellaista settiä, että vähän alkoi hirvittää tällaista modernien aikojen naista.

Alimmaisena on Kotiliesi Helpot neuleet, jonka ostin kaupasta. Mukavan näköisiä neuleita siinäkin!Kodin neuvokissa oli ihan kamalia vinkkejä, mutta paljon tosi kivoja neuleohjeita vauvoille ja taaperoille. Alimman kuvan villaista uimapukua en kuitenkaan ehkä pukisi kellekään! :D

Tulemme varmasti käsittelemään Kodin Neuvokkia vielä myöhemmin. Aion ehkä ostaa niitä lisää Huuto.netistä!

2 kommenttia:

  1. Wanhat neulelehdet on aarteita! - Ja hei, hihkases vähän etukäteen kun seuraavan kerran olet Turun suunnalla, niin pistetään pystyyn neulemiittiä! Täällä järkätään mielellään ekstempore-miittejä aina kun kaupungissa "vierailevia tähtiä" ;)

    VastaaPoista