lauantai 5. syyskuuta 2015

Be Sure to Wear Flowers in Your Hair

New Yorkissa on niin mahtavaa, etten millään malttaisi kirjoittaa, mitä muuta tällä reissulla on tehty!

Yosemitesta ajoimme San Franciscoon, joka oli kaunis kaupunki ja ihmiset ystävällisiä. Aina kun pysähdyimme johonkin kulmaan katselemaan, joku tuli tarjoamaan navigointiapua. Muutenkin paikalliset juttelivat aika paljon, mutta aidosti, toisin kuin Las Vegasissa. Sää oli lempeä, mutta merituuli sai ilman tuntumaan kylmältä kun olimme jo melkein tottuneet aavikon paahteeseen. Ei se mitään! Sainpahan tilaisuuden näyttää erityisen tyylikkäältä pukeutumalla neuleisiin, jotka olin ottanut reissuun mukaan

Pakkausvinkki: Villapaidalle löytyy aina käyttöä!


Ruoka oli aivan ihanan herkullista ja erilaisia vaihtoehtoja oli joka kulmalla! Etenkin Yosemiten surkkiruokaloiden jälkeen kunnollinen ruoka maistui TO-DEL-LA hyvältä! Kävimme syömässä intialaista, thaimaalaista ja ensimmäisenä aamuna aviomieheni haki minulle jostain luomukahvilasta parhaan koskaan syömäni bagelin! Ensimmäisenä ajoimme hotellille, johon autonkin sai kätevästi ajettua sisään! Marinan alueella, jossa majoituimme, oli aika paljon sellaisia Motor Inn paikkoja. Näppärää, koska kadulta oli mahdotonta saada parkkipaikkaa! Lähdimme palauttamaan autoa lentokentälle ja kysyimme hotellin respasta, millä pääsisimme parhaiten takaisin. Ukko suositteli jotain 17 dollarin Shuttle Bussia ja väitti, ettemme pääse julkisilla koskaan takaisin. HAHAAHAH!! Amatööri.

Löysimme valitsemani lankakaupan ensiyrittämällä, vaikka normaali paikallinenkaan ei olisi päässyt sinne julkisilla. Uskon, että puoliammattimainen otteemme bussilla ja junalla matkustamiseen, auttoi meitä ulkomaillakin.

Internetin arvostelujen perusteella olin valinnut ImagiKnit -lankakaupan ja suosittelen ehdottomasti, jos olet matkalla San Franciscon suuntaan! Aivan sairas valikoima, paikallisille langoille oli kokonainen oma hylly, ja ystävällinen henkilökunta.Ostin pari paikallista värjäystä häämatkapaitaan. Vähän matkaa kaupan ulkopuolella kuulimme kun joku paikallinen 14-vuotias kertoi kavereilleen, että "tää on THE crack-nisti kaupunginosa". En silti pelkäisi lankaturistina crack-zombeja! Poikakin vaikutti ihan siltä, että laittomat päihteet vain piristävät mukavasti katukuvaa.

Kuvassa naamani näyttää Lauri Tähkältä, koska tungin juuri puolikkaan jonkinlaista kanamakkaraa leipäluukusta sisään!

Ensimmäisen kokonaisen päivän aamuna maittavan bagel-aamiaisen jälkeen lähdimme kävelemään rantaa pitkin tuntemattomaan!

Tässä kuvassa minä ja Golden Gate.
Tässä kuvassa olen innoissani, sillä takanani on Alcatraz, johon olin varannut pääsyn seuraavalle päivälle!

Satuimme myös osumaan johonkin pikku torille, jossa tämä äijä lauleskeli ja ihmiset ympärillä ostivat tomaattia. Itse maistoimme "perus dumplareita" (<-- vastaus, kun kysyin, mitä me maistoimmekaan).


Kun palasimme satamasta hotellille, kävelimme Lombard Streetin kuuluisan kukkaiskatupätkän ohi. En suosittele.

Siinä se. Ei mitään muuta nähtävää kuin satatuhatta turistia ottamassa selfieitä.
Toisena päivänä lähdimme heti aamusta Alcatraziin! Suosittelen ehdottomasti käyntiä entisessä vankilassa, mutta liput kannattaa varata ihan reilusti etukäteen. Itse varasin noin viikon etukäteen, eikä ollut enää kuin yksi lähtö vapaana siinä vaiheessa! Eli veikkaisin, ettei kolme viikkoa aikaisemmin varaaminen ole liioiteltua.

Ajattelin kirjoittaa vielä erillisen kirjoituksen Alcatrazista, sillä otin todella paljon kiinnostavia kuvia ja opin uusia asioita!!

Saarelta palattuamme, meillä oli vielä aikaa käväistä Aquarium of the Bayssa! Se oli oikein kiva ja kaikki tuotot akvaariosta menevät San Franciscon lahden eliöiden suojeluun! Kuitenkin se tuntui vähän kuluneelta verrattuna Las Vegasin Shark Reefiin. Las Vegasissa kaikki oli muutenkin hienompaa! Laitetaan vielä loppuun hieman merieläimien kuvia.

Nämä typerännäköiset pikkukalat ovat anjoviksia! Hyi!Toisella tässä kuvassa esiintyvällä eläimellä ei ole aivoja! Arvaatko kumpi? HEHEHE

Viimeisessä kuvassa olenkin jo juna-asemalla suuntaamassa kohti uusia seikkailuja! Niistä lisää ensi kerralla!

San Franciscoon on tultava vielä takaisin. Kaikki asiat tämän kaupungin kanssa eivät vielä tulleet käsitellyksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti