tiistai 12. tammikuuta 2016

Jämälankajoulukalenterisukat

Sain vielä yhden lahjapipon valmiiksi (jota en kyllä voi esitellä kun otin vain yhden surkean kuvan) ja päätin välillä tehdä jotain itselleni! Halusin saada myös nopeasti valmista, joten kävin kaivamassa keskeneräisten laatikkoa (no enkä käynyt kun eihän minulla sellaista ole, vaan kaikki askartelut lojuu ympäri kämppää). Näistä sukista ei puuttunut kuin varsi ja nyt ei puutu enää!


Osallistuin tuossa viime vuoden lopulla mielzin hauskaan vaihtoon! Jämälankajoulukalenterivaihdon ideana oli lähettää kuusi minivyyhtiä neljälle eri henkilölle ja luonnollisesti vastaanottaa samantyyppiset paketit!

Ainaoikein-tiimalasi-kantapää jäi vähän matalaksi.
Päätin neuloa kaikki langat järjestyksessä sukiksi, joka päivä yksi raita. Käytin sukan pohjana Ylläriraitojen ohjetta, mutta muokkasin vähän pohjetta ja tein kantapään vain puolella silmukoista. Olisi pitänyt tehdä vähän leveämpi kantapää, tämä jäi turhan matalaksi.


Sitten kun tapahtui ensimmäisen kerran väistämätön, eli en neulonutkaan päivän raitaa, päätin sekoittaa sen yhden kerroksen raidoilla seuraavan päivän raitaan. Uusi sääntö: jos raita jää neulomatta, neulo seuraavana päivänä yhden kerroksen raitoja.


Sitten joulu menikin jo ohi ja uuden säännön mukaan olisin raidoittanut koko sukan yhden kerroksen raidoilla, mutta luonnollisesti kyllästyin siihenkin ja raidoitin niinkuin huvitti!!!!


Tosi kivat sukat tuli ja lähes kaikki joulukalenterilangat olivat sellaisia, joita en ollut ennen kokeillut! En todellakaan enää muista mitä ne olivat, mutta ainakin Handun Kashmirsukkis (niin pehmeää) ja Noro Sock tekivät vaikutuksen ja jäivät mieleen.

Jos tänä vuonna järjestetään jämäkalenteri myös, aion toivoa mahdollisimman paljon raidallisia lankoja! Tälläkin kerralla olin vaihtoonilmoittautumislomakkeessani kannustanut pätkärääkättyjen ja raitalankojen lähettämiseen minulle ja sain niitä kyllä aika hyvin. Minusta ainakin raitasukkiin sopivat hienosti langat, jotka ovat itsekin raidallisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti