torstai 21. tammikuuta 2016

Lapinlapaset

Näitä lapasia oltiin pyydetty jo ennen tupareita. En kuitenkaan ehtinyt saada niitä valmiiksi tupareihin ja sitten olikin jo joululahjojen aika. Kun kovat pakkaset iskivät, ajattelin huitaista ne valmiiksi, mutten ehtinyt taaskaan (en kyllä muista mikä silloin oli niin kiireistä).

Lovikkalapaset

Kun työkaverini kysyi, voisinko tehdä hänen poikaystävälleen tämän pyytämät "lapin lapaset", suostuin tietenkin välittömästi. Varastossakin sattui olemaan valmiina tummun ennakkoperintönä saatua Novita Huopasta (vyötteessä luki "Korian tehdas 30 vuotta", minkä perusteella sijoitin langan aikajanalla vähän reilu 10 vuotta taaksepäin). Mikäs sen parempi tarkoitus hyvin marinoituneelle varastolangalle kuin lämmittää toivottujen lapasten muodossa!

Lankaa kului kokoon "mies" sellaiset 160 grammaa, eli vähän enemmän kuin Yhteishyvän ohjeessa. Sitten pitäisi enää keksiä mitä teen jämille, jotka muuten ovat vähän eri väriset! Huomasin vasta neuloessa, että toinen kerä on valkoinen ja toinen luonnonvalkoinen! Sehän ei kyllä haitannut mitään kun lankaa pidettiin kaksinkerroin.

Koristeiden kirjominen oli yllättävän hankalaa! Väreinä miehekäs musta ja harmaa.

Vaikka lanka oli paksua ja lapaset valmistuivat nopeasti, näitä oli jotenkin ärsyttävää neuloa. Ainakin jatkuva epäilys siitä, tuleeko lapasista liian isot, oli ärsyttävää. Heitin tumput lopulta hetkeksi pesukoneeseen pienentymään ja niistä tuli "vähän väljät, mutta ei se haittaa".

Onnexi lapaskelit jatkuvat vielä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti