sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Lempiväri: musta

Isäukkoni soitti innoissaan ennen joulua, että hän tarvitsisi sukat, mutta ei itselleen. Kohteena on hänen uusi tyttöystävänsä, tai kyllä varmaan voi jo sanoa naisystävä! En ole oikein ehtinyt tutustua vielä naiseen, joten perustiedot (kengänkoko, lempiväri) eivät olleet vielä hallussa. 

Avulias isäni veikkasi "varmaan joku saman kokonen jalka kuin sulla, lempiväri musta". Käskin kuitenkin varmuudeksi tarkistaa kengän koon, joka olikin sitten kolme kokoa isompi kuin minulla. Oletteko huomanneet muuten, että kaikkien lempiväri on musta?

Opal 6-fach lankana ja kuvausapuna liian isojen sukkien dokumentoinnissa toiset villasukat! Ha!

Kävin Snurressa lankaostoksilla ja heti kun kävelin sisään, huomasin täydellisen langan lapasiin, jotka sisältyivät tilaukseen myös. Olin löytänyt mallin jo aiemmin. Palataan siihen hetken päästä kun olen ensin kertonut, että löysin vielä täydellisesti lapaslankoihin sopivan sukkalangan!

Lankaa kului 107 grammaa. Aika paljon.

Sukkalangan piti olla paksumpaa kuin 400m/100g (ei liikaa vaivaa kuitenkaan näin uudelle tyttöystävälle), mutta kuitenkin ohuempaa kuin 200m/100g (että mahtuu kenkään) ja olin kuullut hyvää Opalista, joka osoittautuikin mukavaksi eikä kovin kalliiksi langaksi. Sport-vahvuutta tulee vähemmän neulottua, joten ei mielessä ollut heti sataa mallia. Hyväxi havaittu Virrat (jonka on suunnitellut Tiina Kuu) pääsi uusintakäsittelyyn, sillä halusin välttää koon kanssa painiskelun!

Eikö olekin hienosti yhteensopivat eri merkkien anthracite - väriset langat!?
Ennen joulua oli kovasti kyselyä, joko tuotteet ovat valmiit, mutta nyt kukaan ei ole ehtinyt noutamaan niitä. Onneksi minulla on alkuviikko vapaata! Ehdin ehkä neuloa itselleni pipon langasta, jonka aion maksattaa isälläni palkaksi neulomisesta!


Palataan vielä siihen täydelliseen lapasmalliin, joka on Hanna Leväniemen Sydänmaa (googlettakaa, jos haluatte neuloa samanlaiset, läppäri on rikki, enkä jaksa linkittää tabulla!). Se julkaistiin sopivasti juuri kun kohtalokas puhelu oli saapunut. Lapaset valmistuivat nopeasti langasta nimeltä Silke by Arvier Peo 30 (en tiedä mikä nyt sitten on langan ja mikä valmistajan nimi, mutta näin luki vyötteessä).


Tein ensimmäisen kerran intialaisen peukalokiilan. En ole kyllä kauheasti neulonut lapasia, koska en yleensä hukkaa niitä! Lapasten mysteerinen vastaanottaja kuulemma hukkaa lapasensa vaikka keskellä viikkoa (missä ei ole minusta mitään kummallista, olen itsekin jättänyt takin ravintolaan talvella.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti