perjantai 25. maaliskuuta 2016

Maton korjaus

Meillä oli vanhan kämpän eteiskäytävässä Kierrätyskeskuksesta ostettu räsymatto. Eteinen ei ehkä ollut käsinkudotulle matolle järkevin sijoituspaikka, sillä se imi parin vuoden aikana melko paljon kuraa ja varmaan vähän koiran oksennustakin. Purjonnuksen lisäksi koira käsitteli mattoa spurttailemalla sen päällä ruttaamassa sitä ankarasti aiheuttaen komeat reiät.

Huh, mikä rikkinäinen rumilus!
Olin jo vähällä heittää matonkuvatuksen pois muutossa, mutta onnexi en tehnyt sitä, sillä siitä sai vielä ihan käyttökelpoisen kun purki rikkoutuneen osan pois ja solmi kumpaankin päähän uudet hapsut. Korjaamisen jälkeen vuorossa oli vielä pesu, joka ei kyllä onnistunut aivan täydellisesti. Matto on edelleenkin aika likainen. No on kyllä tosi likainen.

Eikö tämä kude ole farkkua? Kierrätysmateriaaleista valmistettu Kierrätyskeskusostos sai vielä uuden elämän!
Hapsujen solmimisen apuna käytin näitä kuvia täältä. Aika hyvät ja melkein tasaiset!
Nyt korjattu matto on keittiössä, minne se sopii ainakin minusta aika mukavasti. Alkuperäiseen korjaussuunnitelmaan kuului vielä kangasväreillä painaminen Strömsön tapaan (aika paljon näitä teoksia on liikkunut myös Facebook-ryhmissä), mutta nyt alkuperäinen kuvioaihe tuntuu pöhköltä, enkä meinaa keksiä uutta.

Mitä mieltä olette? Maalaanko kangasväreillä, koitanko pestä uudestaan paremmalla onnella vai annanko vain lojua tuossa siihen asti, että menee rikki kun on aika huonossa kunnossa korjauksesta huolimatta?

Tietokone oli keittiössä tuntemattomasta syystä.
 Äh. Ei auta muu kuin pestä joka tapauksessa. Täytyyhän sen olla puhdas joka tapauksessa jos päätänkin maalata. Toinen puoli oli vähän puhtaampi, joten sillä pärjätään ensi viikkoon.

2 kommenttia: