tiistai 5. huhtikuuta 2016

Värjäyskokeilu nro 2

Viime viikolla purkuhaasteessa viimeisen tuomion sai eräs kauluri, joka oli kyllä kiva, mutta vähän pieni. Olin neulonut sen talviulkoilukäyttöön ajatuksena, että sen saa myös vetäistyä naaman päälle suojaamaan tuulelta. 

Huh, onpa kaamea kuva. Siis tuollainen kauluri, jossa on palmikoita.
Käytin tätä edellisenä talvena pari kertaa ja viime talvena en kertaakaan. Ongelmana pienuuden lisäksi oli myös se, että paksusta langasta neulottu kauluri ei mahtunut kunnolla takin alle ja kuristi vielä enemmän kun vetoketjun laittoi kiinni.

Kun olin saanut kaulurista purettua kaksi viidenkymmenen gramman vyyhtiä (vaikka neulomiseen oli mennyt yksi sadan gramman kerä Isoveljeä?! solmu oli ihan keskellä) pohdin, että ne pitäisi suoristaa kastelemalla. Pelkkä kasteluprojekti ei kuitenkaan napannut, mutta näin upean mahdollisuuden kokeilla New Yorkista ostamiani Kool Aideja värjäämiseen! Pari vuotta sitten kokeilin langan värjäämistä helposti ja hauskasti lähes joka kodista löytyvillä tarvikkeilla ja päätin, etten ehkä värjää enää koskaan (koska epäonnistuin kaameasti).

Herkulliset mehujauheet, sininen ja punainen.
Minulla oli punainen ja sininen juomajauhe, joita aloin testailla Ilun värjäysoppaan ohjeilla. Ajattelin värjätä vaaleansinisen vähän tummemmaksi siniseksi, mutta kun heitin mehujauheen kattilaan, se olikin punaista!?!? Vaaleansininen otti kyllä yllättävän hyvin punaista vastaan kun tajusin vain laittaa jauhetta tarpeeksi.

Kuva onnistui liian hyvin. Langat eivät oikeasti ole näin hohtavan ja moniulotteisen värisiä.
Ei kai siinä sitten sen kummempia. Kokeilin toistakin punaista jauhetta ja langasta tuli aika tarkkaan saman värinen. Vähän jäi sinistä siihen kohtaan, josta olin vyyhdin sitonut. En tiedä vielä onko sininen täplitys hauska yksityiskohta vai värjäänkö vielä uudestaan. Lankalaatikossa näytti olevan vielä yksi vajaa kerä samaa lankaa vähän vaaleampana sinisenä. Harkinnassa on senkin käsittely.


Tässä aika hyvä väri.
Saatan ostaa vielä eri värisiäkin jauheita! Värjääminen Kool Aidilla oli helppoa ja hauskaa. En vain ensimmäisen vyyhdin jälkeen tajunnut huuhdella kunnolla ja lanka kuivui aivan kovaksi sokerikoppuraksi! Yllättävää kyllä, valmiit värjäykset eivät päästäneet yhtään väriä huuhtelussa!

Onneksi rohkenin kokeilla värjäämistä uudelleen, vaikka kahden ja puolen vuoden takainen epäonnistuminen kummitteli takaraivossa.

2 kommenttia:

  1. Juu noissa koolaideissa se liemen värin on näkyvissä siinä hahmon lasissa. Purkin väri tai muu ei sitä kerro (eli tässä tapauksessa sininen purkki, mutta hahmolla punaista juomaa lasissaan) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaa! Kiitti! Miten en tajunnut heti kaupassa katsoa ;D

      Poista