tiistai 26. huhtikuuta 2016

Санкт-Петербург

Pietarista on kotiuduttu jo viikko sitten ja reissu oli kyllä niin kreisin mielzi, etten millään osaa kirjoittaa kuinka mahtavan hauskaa meillä oli. Kaupunki ylitti kaikki odotukset, seura oli mahtavaa ja haluan mennä heti uudestaan!

Ennen matkaa meinasin turhautua viisumiasioiden kanssa, mutta en halunnut viedä asiaa matkatoimistoon kun kerran itsekin voi tehdä. Onneksi hoidin homman kotiin ja säästimme viisumikustannuksissa yli puolet!

Tässä nyt aika paljon kuvia todisteeksi, että olimme oikeasti ulkomailla emmekä kotona juomassa kaljaa.

Metrossa.
"Kato vielä uudestaan sitä karttaa niin otan pakollisen kartanlukemiskuvan"

Iisakin kirkko
Hotellimme oli aivan Iisakin kirkon vieressä. Onneksi olin muuten opetellut vähän venäjää. Siitä oli hyötyä heti aluksi, kun jouduin kysymään joltain ohikulkijalta, missä päin oikea katu on! Paikallisoppaasta oli vielä enemmän hyötyä, sillä hyvin harva paikallinen vaikutti puhuvan englantia.

Tämäkin kuva on Iisakin kirkolta (ainoa kirkko, jota kävimme pällistelemässä). Pikku tyyppi olen minä.
Paikallinen bisse, Chehov Cherry Ale, läpäisi makutestin
Kaikki paikalliset kyypparit eivät olleet pysyneet cocktail-trendeissä aivan korkeimmalla aallonharjalla. GT onnistui lähes kaikissa paikoissa, mutta esimerkiksi Ivan Collins oli TonyC-baarissa aivan uusi juttu ja yhdessä ravintolassa Dry Martini tarkoitti 8 cl Martini Biancoa ilman jäitä.

Aviomieheni romanttisella sunnuntaikävelyllä Nevan rannassa

Poliisisetä siellä huomioliivi päällä ohjaa liikennettä

Tätä maisemaa katselimme eräänä aamuna pussikaljalla
Vaikka säätiedotus oli luvannut räntäsadetta ja muutenkin huonoa keliä, oli ilma koko viikonlopun erittäin hyvä. Kävimme jokiristeilyllä, joka oli kiva tapa nähdä kaupunkia!

Kanaalissa

"Älä seiso siltojen alla" Tarvitseeko siitä erikseen mainita?!


Kun keskustasta lähdettiin kauemmas, päästiin vähän rumempien erilaisten rakennusten äärelle.

Appelsiini-mango-olutta (?!!?) silmiähivelevän kauppakeskuksen luona. Melkein kuin kotona Kontulassa.

Kuvassa upeiden rakennustaiteen helmien lisäksi ainoa reissulla näkemämme raitiovaunu.
Luonnollisesti reissuun sisältyi myös pikainen visiitti paikalliseen lankakauppaan. Niistä löytyi aika huonosti tietoa Googlesta (varsinkin englanninkielisellä haulla), mutta jotenkin löysimme sitten tällaisen kaupan. Tosi hyvä palvelu (venäjäksi tietenkin) ja edullista!!

Minä lankaostosten kanssa.


Kiinnittäkää erityistä huomiota kolmeen oikeanpuoleiseen kerään pyramidin alarivissä. Ne ovat kamelinkarvaa!!! En ollut ennen koskenut kamelilankaa, vaikka olin kuullut kyllä, että sellaista on olemassa. Pietarilaiskaupasta löytyi myös todellinen erikoisuus: villa-kenguru-lanka! Sellaisesta en ollut aiemmin kuullutkaan.

Melkein kaikki kuvan langat ovat venäläisiltä valmistajilta. Kengurusta en tosin tiedä, onko kengurukuitu Venäjältä vai Australiasta. En kyllä ihmettelisi vaikka jossain päin Venäjää olisikin kengurutila.

Mitään käsinvärjättyjä paikallisia lankoja ei ollut ainakaan tuossa kaupassa. Tosin kassan vieressä oli kyllä joku kolmensadan gramman vyyhti jotain värikästä ja tosi kallista, en tiedä mitä se oli (muuta kuin aivan liian kallista).

Tällaiset matkamuistotkin tarttuivat mukaan
Kävimme myös pakohuonepelissä, söimme ja joimme. Ihana retki!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti