maanantai 6. kesäkuuta 2016

Juhlamekko

Joopajoo. Juhlamekko on valmis ja juuri sopivasti työkaverin lakkiaisiin. Sittenhän siinä kävi niin, että lakkiaiset jäi välistä kun norovirus tai ruokamyrkytys laittoi molemmat päät laulamaan. Paskoin siis housuun pari päivää. (Pahoittelen huonoa ranskaani.)

Laukku Kierrätyskeskuksesta, kengät löysin töissä pukuhuoneesta. Korut sain tummulta.
Juuri ennen kuin detox-kuuri alkoi, ehdin käydä pihalla ottamassa nämä taidekuvat.

Kangas Huuto.netistä, kaava Tilly Walnesin Pistoksissa -kirjan Megan. 
Nyt kun ajattelen ripulia, en yhtään muista, mitä tästä mekosta piti kirjoittaa. Opin tietenkin monta uutta asiaa taas. Tein ensin kokeilukappaleen yläosasta, mikä oli erittäin järkevää ja säästi paljon aikaa varsinaisen mekon ompelussa.

Hihojen muokkausta jouduin säätämään pari päivää. Kaavan mukainen hiha oli jotenkin kauhean törröttävä ja yritin madaltaa pyöriötä. (Tiedän todellakin mistä puhun....) Ongelma ratkesi kuitenkin olkasaumojen siirtämisellä pari senttiä kaulaa kohden. Eli keskelle päin.


Takaosa olisi voinut onnistua vähän paremmin. Jouduin lopuksi ottamaan selän laskoksia vähän (n. 1 cm) sisäänpäin, mikä aiheuttaa pientä tuollaista ruttuuntumista valmiissa vaatteessa. Vetskari vähän lörpöttää, mutta minusta tuo pitsivetoketju sopii tähän mekkoon kauniisti!

Laitan vielä itselleni muistutukseksi, että seuraavassa mekossa olkasaumoja voi vähän... laskea? Siis piirtää aavistuksen suoremmaksi, jottei kaula-aukko nouse hartiasta. En tiedä auttaako se, mutta voihan sitä kokeilla.

Vetoketjun yksityiskohta. Aika hyvä.
Pöxy on niin asiallisen näköinen, että oli pakko ottaa vielä tämä kuva mukaan postaukseen! Huomatkaa ammattimainen poseeraus.
Aion seuraavaksi käyttää tätä erään kamun syntymäpäivillä. Jos sitäkin päivää kohtaa jokin onnettomuus, poltan mekon.

7 kommenttia: