tiistai 14. kesäkuuta 2016

Korjausompelun kesä(kuu) osa 1

Kototeko-blogi laittoi ilmoille Korjausompelun kesäkuu -haasteen, joka tuli aika hyvään saumaan. Olen jo jonkin aikaa kasannut yhteen kaappiin sellaista kasaa, jonka aion ihan kohta korjata. Osa vaatii vain pikkuista parantelua, osa isompaa korjausta.

Näppärimmät saattoivat huomata, että laitoin tämän aiheeseen liittyvän kuvan jo aikaisemmin tuonne oikeaan sivuun.
Kesän tullen koin tarvetta ommella uusia mekkoja. Kaavoja on kasapäin, eikä uusien mekkokankaiden ostaminen ole kovin ärsyttävää tai raskasta. Sitäpaitsi kaapissa olevat mekot eivät tuntuneet sopivan tämän rakkauden kesän auraan.

Sitten muistinkin sen kaapin nurkan, jossa uudet ihanat mekot odottavat, että joku tekee niihin pikkukorjaukset. Korjausten tekeminen oli niin nopeaa, että sain kaksi uutta mekkoa käyttöön nopeammin kuin olisin leikannut kankaat (tai edes piirtänyt kaavat) uuteen!

En saanut yhtään hyvää kuvaa takaa. Olisin halunnut lähinnä siksi, että takaa kuvattuna näkyvät myös kreisin hienot tatuointini! Mekossa on vaan sellainen joustava rypytys takana.

Pikkukukallinen mekko on Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Siitä oli yksi nappi irronnut, joten vaihdoin napeiksi tuollaiset perus helmiäisnapit. Niitä, joita tulee jokaisen kauluspaidan mukana ja joita on joka paikka täynnä, koska ne pitää aina varmuudeksi säästää. Onneksi olin säästänyt! Tähän kului viisi nappia, jäljellä enää 986.

Leikkasin myös pikku tyllihelman pois, vaikka se oli ihan söpön näköinen. Minusta tuntui kuitenkin, että tylli on vähän juhlavaa eikä sopinut mekon tyyliin. Pikku mekko oli nähnyt jo sen verran monta pesua, ettei kangas ollut enää kovin juhlava. Ihanaksi kesämekoksi se onneksi taipui vielä! Siis aivan törkeen hyvän näköinen.


Tämä hieno Kierrätyskeskuksen tunika muuttui mekoksi kun ompelin lantiolle asti ulottuvat halkiot umpeen ja korjasin pikku repeämän olalla. (Varmaan joku oli sovittaessa rikkonut, yleensä KiKessä ei ole rikkinäisiä vaatteita myynnissä.)

Puutarha- ja blogikoira Pöxy häiritsi auttoi kuvauksissa.
Oli kyllä taas niin ärsyttävää yrittää kuvata itseään puutarhassa. Tarvitsisin jonkun ystävän, joka harjoittelee valokuvausta. Tässä ajastimella kun koittaa juosta kuvauspaikalle, on kuva tarkentunut aivan mihin sattuu.

Kuvat otin ennen ukkosia, kun oli hyviä ilmoja. Nyt saakin kiskaista taas pilkkihaalarin niskaan, sillä lähdemme kesälomamatkalle Norjan lappiin!

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Naurattaa tuo nappien lukumäärä: enää jäljellä 986. ;) Hienosti korjailtu ja ihan mahtavaa juuri tuo ajattelu, että ensin korjataan vanhat ja vasta sen jälkeen mietitään onko tarvetta uusille. Mukavaa Norjan reissua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiitos myös haasteesta =) Siitä oli suuresti apua tässä suorituksessa!

   Poista
 2. Kake, eli Kauko, eli kaukolaukaisija, on jokaisen oman elämäsä supermallin paras ystävä! Kake on ainoa jonka päästän mun ja kameran väliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan harkita... Varsinkin kun en osaa säätää tota kameraa niin se itselaukaisimen aika on aina kolme sekuntia :D

   Poista