keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Tennarin tuunaus

Näin Prismassa yhtenä päivänä valkoiset Vans-tennarit, joiden reunoissa oli väriä. Sellaiset sumutetun väriset vaaleanpunaiset. Ne olivat kuitenkin aika kalliit ja minulla on jo valmiiksi seitsemät tennarit. Idea jäi aivooni muhimaan ja päätin toteuttaa sen Huuto.netistä ostamieni punaisten tennareiden kylkiäisenä tulleisiin vaaleanpunaisiin kenkiin. 

Nyt kerron toteutuksesta vaihe vaiheelta, jotta muistan seuraavallakin kerralla miten homma toimii.


1. Valitse siivoukseen sopiva päivä. Aamuvuoro tai vapaapäivä käy hyvin. Keitä kuppi kahvia ja valmistaudu henkisesti imurointiin ja moppaukseen.

2. Kun olet juonut kahvin, älä turhaan vie kuppia tiskikoneeseen, aiothan siivota myöhemmin päivällä. Ota kamera käteen ja ryntää terassille ottamaan ennen-kuva kengistä, jotka muuten maalataan nyt. Älä turhaan pese kenkiä, lopputuloksesta voisi pian tulla liian hieno.

Alkutilanne. Onko muuten kreisin hienot tuolit, jotka löysin roskakatoksesta? (Oikea vastaus: todellakin) Ne odottavat terassilla hiontaa ja maalausta.
 3. Kerää tarvittavat materiaalit:

-kengät
-akryylimaalia
-joku sienen tapainen tai vaikka vanha pyyhe, jolla voit töpötellä maalia
-maalarinteippi


4. Potkupyöräile Alepaan, sillä kotona ei ole maalarinteippiä (!?). Alepassakaan ei ole kyseistä joka kodin välttämättömyystavaraa, joten jatka matkaa Kontulan ostarille. Osta teippi ja palaa kotiin.

5. Ota kengistä nauhat pois ja teippaa kumiosat, joihin et halua maalia. Ei tarvitse olla turhan tarkka, maalia menee kuitenkin joka paikkaan.


6. Ota sieni ja töpöstele maalia kengän reunoihin. Totea, että tämähän menee aivan päin seiniä.


7. Irrota teippaukset. Anna kuivua (valinnainen) ja laita nauhat takaisin. Ihmettele, miten kengistä tulikin ihan käyttökelpoiset.


VALMIS! Palaa miettimään, miten seuraavaksi välttelisit siivousta.

Ps. Perustin uuden blogin. Paskatarinoita Pöhkylälandiasta. Sinne kirjoitan huonoja pikkutekstejä tämän laatublogin vastapainoksi.

4 kommenttia:

 1. Näköjään osaat hauskan ja realistisen tarinankerronnan taidon tennarituunauksen lisäksi.

  VastaaPoista
 2. Huikean hienot! Ehkä noi valkoiset (musta-harmaa-muu lika valkoiset) voisi kohta maalata samalla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä en viitsi edes ostaa valkoisia kenkiä, sillä niille saapuu yleensä joku rankka kohtalo. Ihan lievänä esimerkkinä kahvien kaatuminen kengille niin, ettei niitä saa enää koskaan puhtaaksi!

   Poista