sunnuntai 25. syyskuuta 2016

I ♥ JANO

Alkuviikosta Facebook ilmoitti minulle, että osallistun lauantaina Olutravintola Janon neljävuotissyntymäpäiville. Olin hetken aikaa hämmentynyt, sillä en ollut klikannut osallistuvani. Noh, kun kerran maailman suosituin internetsivusto käskee niin kai se on mentävä (blogini on muuten toiseksi suosituin).

Puikot 3,5 mm resoriin ja 4 mm kirjoneuleeseen. Mustaa kului 63 grammaa ja valkoista 36 g.
Päätin, että menen juhliin jos vain saan valmiiksi lapaset, joita Janon ihana omistaja Jari pyysi minulta jo ehkä kaksi vuotta sitten. Ne olivatkin jo aloittamista vaille valmiit. Tai itse asiassa lankaakin piti käydä ostamassa. 

Langaksi valikoitui 7 veljestä hyvän saatavuuden (lankakaupat olivat kiinni kahdeksalta illalla, outoa) ja paksuuden vuoksi. Tietenkin ohuemmalla langalla olisi saanut vielä hienommat, mutta aikaa ei ollut viikkoakaan, joten näillä mentiin. Sanoisin, että pääsin kuitenkin aika hyvään lopputulokseen!

Käytin pohjana Tapio-lapasten ohjetta Novitan Joululehdestä.
 Vaikka olenkin ihan kone neulomaan, ei lapasten valmistuminen ollut pelkkää ruusun terälehdillä tepastelua. Kun olin saanut molemmat lapaset peukkua vaille valmiiksi, huomasin, että toinen peukalon kohta oli alempana kuin toinen. Ei kun purkuhommiin.

Ensimmäinen lapanen valmistui sitten kuitenkin yhdessä illassa. Perjantai-ilta oli edennyt mukavasti ja totesin, että enää toinen peukalo ja sitten nukkumaan. Ikävä kyllä kääntäessäni lapaset ympäri, havaitsin, että OLIN TEHNYT KAKSI OIKEAN KÄDEN LAPASTA!!! EI PERRRRKELE!! EI VOI OLLA TODELLISTA!!

Olin jo lähellä tuikata koko hoidon tuleen, mutta en halunnut jättää kaljanjuontimahdollisuutta käyttämättä. Molemmat lapaset on siis neulottu kaksi kertaa.


Onneksi käsineiden vastaanottaja tuli niiiin iloiseksi uusista lapasista, etten ole vieläkään lopettanut hymyilemistä.

Ps. Kannattaa käydä Janossa. Sopii kaljanjuontiin, biljardiin ja neulomiseen. Ainakin.

2 kommenttia:

  1. On kyllä hienot lapaset! Ja kyllä ehdottomasti tarvittaisiin 24h vuorokaudessa auki oleva kivijalkalankakauppa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Semmoinen olisi kyllä näppärä kuin Jätkäsaaren Verkkokauppa.comissa oleva pikkuosasto, joka on auki vuorokauden ympäri! :D

      Poista